Dokumentet që KEK-u po i mbanë sekret

Korporata Energjetike e Kosovës nuk ngurroi të alarmonte se Kosova mund të mbesë pa energji elektrike duke fajësuar stagnimin e procesit të shpronësimit të tokave në fshatin Shipitullë por nuk po i publikon dokumentet e vlerësimit të tokave që bëra nga dy kompani. Insajderi ka një javë që ka kërkuar të ketë qasje në këto dokumente, por KEK nuk po kthen përgjigje.

Dokumentet që KEK-u po i mbanë sekret

Kompania kanadeze “rePlan” dhe “an ERM Group company” kanë bërë vlerësimin e shtëpive të banorëve në fshatin Shipitullë, kontratë kjo që ishte bërë me Korporatën Energjetike të Kosovës.

Insajderi ka kërkuar nga KEK-u që të ketë qasje në raportin e kësaj kompanie mirëpo ata nuk kanë lejuar qasjen në këto dokumente as pas një jave.

Në vitin 2014 në fshatin Shipitullë kanë qenë më pak se 40 shtëpi, ku shpronësimi i tyre ka kushtuar më pak se 5 milionë euro.

Gazeta Insajderi këtë kërkesë e ka bërë edhe në Komunën e Obiliqit, por që nuk ka marr akoma një përgjigje.

Drejtori i KEK-ut: Tetë shtëpi rrezikojnë kolapsin energjetik

Por vetëm një vit më vonë në gusht të vitit 2015, sipas fotografisë së siguruar nga Insajderi në këtë zonë të shpallur zonë e rëndësisë së veçantë, është shtuar dukshëm numri i shtëpive të reja, me qëllim përfitimin e kompensimit nga shteti.

Tash vlera e shpronësimit pritet të arrijë në 20 milionë euro.

Po ashtu janë përmenden edhe disa banorë të cilët kanë ndërtuar shtëpi për të përfituar më shumë nga shpronësimi.

Banorët e Shipitullës refuzojnë propozimet e KEK-ut: Këto janë dy kërkesat tona

Kur Insajderi i kërkoi të bëhen publike “pronarët mashtrues” të shtëpive që janë ndërtuar për të mos u banuar, KEK vendosi ti mbajë sekret ato.

Kolapsin energjetikë e kishte paralajmëruar vetë drejtori i KEK-ut, Arben Gjukaj i cili kishte thënë se ka vetëm edhe dy javë rezerva të qymyrit për të prodhuar energji elektrike./Insajderi.com

Drejtori i KEK-ut tregon edhe sa ditë kemi rrymë: Pastaj kolaps