E keni menduar ndonjëherë sa shpesh duhet t’i lajmë pizhamet?

E keni menduar ndonjëherë sa shpesh duhet t’i lajmë pizhamet?

I lajmë rrobat në baza ditore, mirëpo e a keni menduar ndonjëherë se sa shpesh duhet të lajmë pizhamet? Cka konsiderohet normale?

8 reasons you should be washing your pyjamas more often

Të gjithë e dimë që ju duhet të lani veshjet e brendshme (të brendshme, çorape, etj.) pas çdo veshje, por duke qenë se pizhamet janë veshur vetëm në ambiente të mbyllura dhe zakonisht kur jeni i pastër (pas dushit), ju duket e kotë të lani ato sa herë t’i vishni.

Në anën tjetër, gjithashtu duhet të keni parasysh sa të pista janë pizhamet, edhe nëse nuk dilni jashtë shtëpisë me to. Vajrat natyralë të trupit, djersitja, qelizat e vdekura të lëkurës, bakteret dhe produktet e kujdesit të trupit (si locion trupi) të gjitha mund të mbesin në pizhamet tuaja.

“Përveç nëse derdhni diçka mbi to aksidentalisht, djersitni shumë i vishni gjatë gjithë ditës, pizhamet zakonisht mund të vishen disa natë me radhë para se të duhet t’i lani”, thotë Jennie Varney, menaxhere e markës së Molly Maid.

Por sipas Chris Albers, drejtor i marketingut në Carbona, “Meqenëse po shpenzoni mesatarisht shtatë deri tetë orë në natë duke fjetur në pizhamet tuaja, duhet t’i pastroni ato aq shpesh sa rrobat tjera”.

Nëse ka një gjë për të cilën bien dakord ekspertët, është kjo: Nëse djersiteni në gjumë, duhet t’i lani ato më shpesh ose çdo ditë, sikurse pastroni rrobat e ditës.

Nëse doni të jeni të sigurt dhe higjienik, dëgjoni udhëzimet e ekspertëve (dy deri në tre ditë afërsisht) dhe bëni dush natën për të zgjatur ciklin e larjes së pizhameve. Por në fund të fundit, përdorni sensin tuaj. Nëse vinë erë qesharake ose ka njolla misterioze, ka të ngjarë të jetë koha për t’u dhënë atyre pizhameve një larje.

Burimi: Yahoo Life