Efektet anësore të pirjes së tepruar të qumështit

Efektet anësore të pirjes së tepruar të qumështit

Nëse shikoni profilin ushqyes të qumështit, nuk mund të mohohet se është një pije e ekuilibruar dhe e shëndetshme, Eat This, transmeton Insajderi.

Ndërsa qumështi është një burim i shkëlqyeshëm i shumë lëndëve ushqyese, ai vjen me disa të meta nëse konsumoni proteina shtazore në sasi më të larta se sa të rekomanduara, që janë rreth 3 racione në ditë.

Ju mund të përjetoni probleme serioze të tretjes.

Intoleranca ndaj laktozës ndodh kur trupi prodhon më pak laktozë ndërsa plakemi; laktozi është enzima që ndan laktozën. Nëse individët me intolerancë ndaj laktozës konsumojnë produkte qumështi që përmbajnë laktozë, ata mund të përjetojnë dhimbje barku, fryrje barku, gazra, të përziera dhe diarre duke filluar 30 minuta deri në 2 orë më vonë, sipas NIH.

Ju mund ta rëndoni zemrën tuaj.

Sipas një studimi të BMJ, pirja e tepërt qumështit ishte e lidhur me një rrezik në rritje të sëmundjeve kardiovaskulare (CVD) dhe kancerit tek gratë. Në mënyrë të veçantë, studiuesit zbuluan se gratë që pinin tre gota qumësht ose më shumë çdo ditë kishin një rrezik gati të dyfishuar të vdekjes dhe sëmundjeve kardiovaskulare, krahasuar me gratë që pinin më pak se një gotë në ditë.

Ju mund të shkurtoni jetëgjatësinë tuaj.

Në të njëjtin studim BMJ, pirja e tepërt qumështit lidhej gjithashtu me një rrezik në rritje të vdekjes dhe tek burrat dhe gratë. Gratë që konsumuan tre ose më shumë gota qumësht në ditë dyfishuan rrezikun e tyre të vdekjes në krahasim me gratë që pinë më pak se një gotë në ditë. Burrat rritën rrezikun e tyre të vdekjes së hershme me rreth 10 për qind kur pinin tre ose më shumë gota qumësht çdo ditë. /Insajderi.com