Ekziston një lidhje në mes asaj se sa shpesh putheni dhe kohëzgjatjes së lidhjes tuaj

Ekziston një lidhje në mes asaj se sa shpesh putheni dhe kohëzgjatjes së lidhjes tuaj

Një puthje mund të përcjellë pasion dhe butësi, por përveç zgjimit të ndjenjave të mira në trurin tonë, puthja zbulon informacione të tjera të rëndësishme që udhëtojnë në trurin tonë kur puthemi.

Sipas studimeve shkencore, kur puthemi, shkëmbejmë një larmi informacioni për të cilin as nuk jemi të vetëdijshëm. Truri ynë analizon mënyrën se si puthemi dhe marrim vendime të pavetëdijshme që mund të vulosin fatin e marrëdhënies sonë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Amazon.com: PhotoSight V-J Day in Times Square Kiss New York City Old Retro 24x18 Print Poster: Posters & Prints

Shkencëtarët nga Universiteti i Oksfordit hulumtuan plotësisht sekretet e puthjes dhe zbuluan se në të vërtetë na lejon të gjejmë, vlerësojmë dhe eventualisht të mbajmë partnerët e duhur për një marrëdhënie afatgjatë.

Sipas gjetjeve të tyre, puthja na lejon të përmasim siç duhet partnerët tanë dhe t’i mbajmë ata kur jemi në një marrëdhënie.

Studimet e tyre tregojnë gjithashtu se gratë janë përgjithësisht më selektive në zgjedhjen e bashkëshortëve të mundshëm, dhe ato e shohin puthjen më shumë si një mënyrë për të vlerësuar partnerët e tyre.

Studimi sugjeron që gratë kanë më shumë të ngjarë të vlerësojnë partnerin e tyre pasi çifti arrin nivelin e marrëdhënies ku mund të presin një fëmijë. Sipas këtij hulumtimi, gratë i kushtojnë një vlerë më të madhe aktiviteteve që ushqejnë marrëdhënie afatgjata, pasi që rritja e një fëmije është padyshim më e lehtë kur dy prindërit janë të pranishëm.

Sidoqoftë, puthja e një partneri që e dashurojmë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar marrëdhënien. Buzët janë të mbushura me nerva shqisore, dhe kur puthim partnerin, kjo e bën trurin të lirojë hormonin e fuqishëm oksitocin, i njohur gjithashtu si hormoni “dashuri”, që na bën të ndihemi të lumtur. /Insajderi.com