Era e keqe e gojës, shenjë e diabetit?

Era e keqe e gojës, shenjë e diabetit?

Pacientët me diabet mund të luftojnë për të prodhuar hormonin insulinë, sipas NHS. Insulina është e nevojshme për të shndërruar sheqerin në gjak në energji të përdorshme.

Është e rëndësishme që nëse mendoni se keni diabet, të flisni me një mjek sa më shpejt të jetë e mundur, pasi kjo mund të çojë në një numër komplikimesh vdekjeprurëse.

Një nga shenjat kryesore paralajmëruese të diabetit është marrja e erës së keqe të gojës, shkruan Express.co.uk, transmeton Insajderi.

Era e gojës mund të zbulojë nëse keni diabet, sipas specialistit të Bupa Dental Care në kirurgjinë orale dhe shefit të operacioneve klinike, Stephen Barter.

Shpesh ka një erë si bonbone dardhe, tha ai, e cila është gjithashtu një shenjë e ketoacidozës diabetike.

Ketoacidoza diabetike shkaktohet nga trupi që tretë dhjamin në mungesë të insulinës.

Kjo më pas çliron një numër substancash të dëmshme të quajtura ketone, të cilat shkaktojnë erën e bonboneve të dardhës në gojë.

Stomatologët mund të luajnë një rol jetësor edhe këtu pasi simptomat e diabetit mund të jenë të dukshme jo vetëm gjatë kontrollit të një pacienti, por edhe pas procedurave dentare.

Diabeti gjithashtu mund të çojë në një erë të pakëndshme në gojë, sipas faqes mjekësore Diabetes.co.uk.

Shkaktohet nga sëmundja e mishit të dhëmbëve, e cila ka qenë e lidhur me sheqer të lartë në gjak.

Nivele më të larta të sheqerit në gjak në gojë sigurojnë mjedisin ideal për bakteret, gjë që çon në erën e keqe të gojës. /Insajderi.com