Gabimet që mund t’i bëni si prind

Gabimet që mund t’i bëni si prind

Mësojmë shumë për rregullat, mësojnë si të zgjidhim ekuacione deri në moshë të rritur përgatitemi për një jetë profesionale, askush nuk na mëson si të jemi prindër.

Kjo arsyeja pse shumë prindër të rinj, nuk dinë se si të sillen me foshnjën që e sjellin në shtëpi.

Shtuar asaj, sugjerimet dhe këshilla nga komshinjtë e të afërmet tona, mund të jenë komplet të pakuptueshëm, me shpesh është më mirë që të mos i merrni për bazë.

Ky artikull do ju sjellë disa nga gabimet më të shpeshta që prindërit i bëjnë, njofton Insajderi.

Gjithmonë kujdeseni në maksimum që foshnja juaj të mos ftohet.

Mjekët thonë se ftohjet janë normale për fëmijët. Sa herë që trupi i një fëmije kalon një infeksion, ai formon imunitet. Edhe nëse një fëmijë sëmuret një herë në muaj; 6-12 sëmundje virale në vit janë norma për ta. Ajo që duhet t’i kushtoni vëmendje është se sa shpejt shërohet një fëmijë (duhet të jetë 7-8 ditë) dhe mungesës së ndonjë ndërlikimi.

Nuk i prisni si duhet thonjtë si duhet foshnjës tuaj.

Problemi me thonjtë që rriten në mish, nga e cila shumë të rritur vuajnë, shpeshherë mbesin nga fëmijëria. Për këtë arsye duhet të siguroheni që foshnjës tuaj t’i prisni thonjtë e dorës në një hark të lehtë. Thonjtë e këmbës t’i prisni në një vijë të drejtë. Përveç kësaj, thonjtë nuk duhet të pritën kurrë në rrënjë.

Lini foshnjën për një kohë të gjatë në karrigen e makinës.

Keqpërdorimi i karrigeve të makinave për foshnja mund të jetë i rrezikshëm për to. Pediatrit thonë se muskujt e qafës së foshnjave nuk janë ende të fortë dhe rrugët e tyre të frymëmarrjes janë mjaft të buta. Kjo është arsyeja pse animi i kokës mund të çojë në mbytje. Nuk është se nuk duhet të përdorni karrige makinash për foshnje – ato janë të nevojshme kur jeni duke vozitur me fëmijën tuaj. Por lënia e foshnjës për më shumë se 2 orë në një pozicion të tillë është diçka që nuk duhet ta bëni. Thejsht sigurohuni që keni lëvizur foshnjën, kur udhëtimi të ketë mbaruar.

Mendoni se një foshnjë ka vetëm një ‘pikë të butë’

Shumë prindër që kanë një fëmijë të porsalindur në krahët e tyre kanë frikë të dëmtojnë fontanelën ose ‘pikën e dobët’. Ka edhe një mit që thotë se truri i një të vogli mund të dëmtohet nëse bashkëveproni me fontanelën në ndonjë mënyrë.

Fontanelles On Newborn Head: Reasons, Signs & Treatment

Fontanela (ose pika e butë) është vendi në kokën e një të porsalinduri që është i mbuluar me ind të trashë dhe është vendi ku bashkohen disa kocka të kafkës. Falë kockave të lëvizshme të kafkës, koka e foshnjës ndryshon formën dhe mund të kalojë përmes kanalit të ngushtë të lindjes.

Në thelb, prindërit dinë vetëm për pikën e butë që është në majë të kokës. Sidoqoftë, ekzistojnë 6 prej tyre. 4 më të vegjlit mbyllen para lindjes ose brenda 3 ditëve të para pas lindjes. Në të njëjtën kohë, është e rëndësishme të kuptohet se krehja, tharja me një peshqir, si dhe puthja nuk do t’i sjellin dëm fëmijës.

Detyroni fëmijën tuaj të hajë.

Kur një fëmijë është i uritur, ata do t’u kërkojnë prindërve t’i ushqejnë ata. Mungesa e oreksit mund të ketë disa arsye, si gastriti, dispepsia, bajamet e zgjeruara ose adenoidet e zmadhuara.

Minimizoni komunikimin me kafshë për shkak të frikës nga bakteret.

Nëse prindërit kanë një qëllim për të rritur sistemin imunitar të fëmijës së tyre, ata duhet të marrin një qen. Shoku me katër këmbë do të sjellë papastërti në familje, fëmija do të vihet në kontakt me këtë papastërti dhe trupi i tyre përfundimisht do të formojë imunitet të fortë. /Insajderi.com

Burimi: Bright Side