Gitanjali Rao zgjidhet Fëmija i vitit nga revista Time

Gitanjali Rao zgjidhet Fëmija i vitit nga revista Time

Një shkencëtare dhe shpikëse adoleshente, e quajtur revista Time, Fëmija  i vitit i revistës Time, ka thënë se shpreson të frymëzojë të tjerët të vijnë me ide për të “zgjidhur problemet e botës”.

Gitanjali Rao, 15, ka shpikur teknologji duke përfshirë një pajisje që mund të identifikojë plumbin në ujë të pijshëm dhe një aplikacion që zbulon ngacmimin në internet.

Ajo u zgjodh nga më shumë se 5,000 të nominuar nga SH.B.A. për titullin historik.

“Nëse unë mund ta bëj atë, ti mund ta bësh atë, dhe çdokush mund ta bëjë,” tha ajo.

Në një intervistë për revistën Time me aktorin dhe humanisten Angelina Jolie, zonja Rao tha se ajo nuk duket si “shkencëtarja juaj tipike”.

“Gjithçka që shoh në TV është se është një burrë i moshuar, zakonisht i bardhë si shkencëtar,” tha ajo.

“Qëllimi im me të vërtetë është zhvendosur jo vetëm nga krijimi i pajisjeve të mia për të zgjidhur problemet e botës, por duke frymëzuar të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë gjithashtu. Sepse, nga përvoja personale, nuk është e lehtë kur nuk sheh askënd tjetër si ti”./Insajderi.com

BBC News