Gjërat në shtëpinë tuaj që duhet t’i pastroni çdo ditë

Gjërat në shtëpinë tuaj që duhet t’i pastroni çdo ditë

Të gjithë e duam një shtëpi të pastër dhe të rregullt, por thjesht nuk kemi kohë të mjaftueshme për të kaluar orë të tëra duke pastruar çdo ditë.

Përkundër kësaj, ka disa gjëra në shtëpinë tuaj që duhet të marrin shumë më shumë vëmendje se të tjerat.

Peshqirët e kuzhinës

Studimet e fundit kanë treguar se peshqirët e enëve janë vendi më i kontaminuar në kuzhinë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi. E njëjta gjë vlen edhe për peshqirët e vegjël në banjën tuaj. Meqenëse i përdorni më shumë se një herë në ditë, ato ndoten shumë shpejt.

Kjo është arsyeja pse peshqirët e kuzhinës dhe banjës suaj duhet të ndryshohen çdo dy ditë, ose edhe çdo ditë nëse keni një familje të madhe.

Pllakat e banjos

Në mënyrë që të thjeshtoni rutinën tuaj të rregullt të pastrimit të pllakave të pista të banjës, jepini një fshirje të shpejtë pas çdo dushi. Mbajtja e banjës suaj të thatë do t’ju ndihmojë të parandaloni rritjen e baktereve, mykut dhe mykut.

Sfungjeri i enëve.

Sfungjeri juaj mund të jetë gjëja më e ndotur në kuzhinën tuaj. Ne e përdorim atë për të larë enët e çka do tjetër. Mënyra më e mirë për të dezinfektuar një sfungjer është mikrovalimi. Thjesht lajeni mirë dhe vendoseni sfungjerin e lagur në mikrovalë për një deri në dy minuta me temperaturë të ulët. Sigurohuni që të monitoroni me kujdes procesin: fikni mikrovalën menjëherë nëse shihni ndonjë tym. Mos harroni: sfungjerët që kanë jastëk pastrues metalikë nuk duhet të pastrohen kurrë duke përdorur këtë metodë.

Lavamanët.

Ju mund të mendoni se pas larjes së duarve ose enëve, lavamani do të ishte i pastër gjithashtu. Por e keni gabim. Në fakt, ka shumë mikrobe dhe baktere që ngjiten në të. /Insajderi.com

Brushat e grimit.

Nëse përdorni të njëjtën furçë kozmetikë për një kohë të gjatë, mund të strehojë të gjitha llojet e baktereve dhe mikrobeve të këqija që mund të futen lehtësisht në fytyrën tuaj. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të pastroni mjetet tuaja të grimit në ujë të ngrohtë me sapun pas çdo përdorimi. /Insajderi.com