Gjithë çfarë duhet të dini para se të bëni një pirsing

Gjithë çfarë duhet të dini para se të bëni një pirsing

Shumica prej nesh ka parë ose dëgjuar për njerëz që i kanë shpuar veshët me një armë shpuese. Ne nuk e vëmë në dyshim dhe mendojmë se është normale, sepse kaq shumë njerëz e bëjnë atë në këtë mënyrë. Sidoqoftë, armët shpuese në të vërtetë mund të dëmtojë veshët tanë.

Ne mund të mos mendojmë dy herë për një procedurë kaq të shpejtë, por është e rëndësishme të dini disa gjëra para se të vendosni të caktoni një takim për pirsing, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Jo të gjitha metalet janë të sigurta.

Me pirsingje të pashëruara, është më mirë të shmangni argjendin e pastër sepse njolloset lehtë dhe mund të shkaktojë alergji dhe të mbledhë baktere.

Nikeli dhe ari nuk do të ishin zgjedhje e mirë, sepse ato mund të irritojnë lëkurën tuaj. Për pirsing të ri, është më mirë të zgjidhni metale si titani, çeliku inox kirurgjik dhe niob. Titani është perfekt për njerëzit me lëkurë të ndjeshme.

Shpëlarja e pirsingut me ujë nuk është e mjaftueshme.

Infeksionet mund të parandalohen nëse nuk harroni për kujdesin e rregullt. Sidoqoftë, pastrimi i shpimit nuk është si larja e fytyrës.

Duhet të lahet me një tretësirë të kripur. Për shembull, nëse keni bërë një shpim në hunde, mund të mbushni një filxhan të vogël me tretësirë të kripur dhe ta zhytni hundën. Ju gjithashtu mund të përdorni topa pambuku për të aplikuar këtë solucion nëse keni lloje të tjera të pirsingit.

Mund të duhet kohë e gjatë që ajo të shërohet plotësisht.

Në varësi të vendit ku ndodhet shpimi, mund të duhet më pak ose më shumë për t’u shëruar plotësisht. Për shembull, shpimi i hundës zakonisht kërkon nga 4 deri në 6 muaj për tu shëruar.

Llapave të veshit mund t’u duhen vetëm 4 deri në 8 javë, ndërsa për kërcit e veshit mund të duhen 6 muaj.

Dhe për shpimet e kërthizës mund të duhen edhe një vit i tërë për tu shëruar. Kështu që është e rëndësishme të mbash ritmin me kujdesin pasues dhe të shmangësh notin në vendet ku uji mund të ketë shumë baktere, si pishina publike, vaska të nxehta dhe liqene. /Insajderi.com