Ilaçet për presionin e gjakut ulin rrezikun e vdekjes nga COVID-19, thotë studimi

Ilaçet për presionin e gjakut ulin rrezikun e vdekjes nga COVID-19, thotë studimi

Në fillim të pandemisë, ekzistonte shqetësimi se disa ilaçe për presionin e lartë të gjakut mund të lidhen me rezultate më të këqija për pacientët me COVID-19, njofton Insajderi.

Për shkak të mënyrës së funksionimit të ilaçeve, kishte frikë se do ta bënte më të lehtë për Coronavirusin të hynte brenda qelizave të trupit. Sidoqoftë, shumë shoqëri mjekësore kombëtare këshilluan pacientët të vazhdojnë të marrin ilaçet e tyre.

Studimi përfshiu pacientë që merrnin dy lloje ilaçesh specifike për presionin e gjakut: frenuesit e enzimës konvertuese të angiotenzinës (ACEI) dhe bllokuesit e receptorëve të angiotensinës (ARB).

Mund të ndodhë që këto ilaçe në të vërtetë kanë një rol mbrojtës – veçanërisht në pacientët me presion të lartë të gjakut.

Ajo që dihet është se studimi siguron prova thelbësore që pacientët duhet të vazhdojnë të përdorin këto ilaçe gjatë pandemisë, pasi ato janë të sigurta. /Insajderi.com