Ja pse kurrë nuk duhet ta karikoni telefonin tuaj në makinë

Ja pse kurrë nuk duhet ta karikoni telefonin tuaj në makinë

=]

Pavarësisht nëse jeni në një udhëtim të gjatë rrugor ose jeni bllokuar në trafik gjatë një udhëtimi ditor, bateria e ulet e telefonit është bezdisëse për çdo shofer. Në fillim, mund të duket e padëmshme ta fusësh telefonin në portën USB të makinës. Por nëse nuk jeni të dëshpëruar, karikimi i telefonit gjatë udhëtimit mund të jetë një gabim i madh, shkruan Business Insider, transmeton Insajderi.

Porta USB në automjetin tuaj ndoshta siguron më pak energji elektrike sesa telefoni juaj ka nevojë për karikim. Duke e futur telefonin tuaj në një port USB me fuqi të ulët si ai në makinën tuaj, ju lejoni që pajisja të gëlltisë energjinë me një shpejtësi shumë të shpejtë për aftësitë e portës. Si rezultat, telefoni juaj mund të bllokohet ndërsa karikohet, ose më keq – mezi karikohet.

Për më tepër, karikimi i telefonit tuaj ndërsa jeni në rrugë mund të harxhojë edhe baterinë e makinës suaj. Ndërsa shkalla e dëmtimit varet nga lloji i telefonit që keni dhe bateria e tij, shanset janë të mëdha që pajisja juaj të shterojë baterinë e makinës suaj ndërsa karikohet.

Kjo zakonisht nuk është një punë e madhe për ata që posedojnë vetura të reja me bateri të fuqishme. Por nëse makina juaj është një model i vjetër, duhet të shmangni karikimin e telefonit tuaj përmes portës së saj USB. /Insajderi.com