Keni menduar ndonjëherë pse një orë “Rolex” është kaq e shtrenjtë?

Keni menduar ndonjëherë pse një orë “Rolex” është kaq e shtrenjtë?

A keni menduar ndonjëherë pse një Rolex është kaq i shtrenjtë? Një prej markave më të njohura në botë, këto orë luksoze zvicerane i kanë zili shumë. Por a keni menduar ndonjëherë pse, pikërisht, ata kërkojnë një çmim kaq të lartë? Çfarë i bën ata më të mirët?

Në fund të ditës, a nuk janë ato vetëm një orë e rregullt me ​​shënimin e etiketës “luksoze”? Siç rezulton, ju nuk po paguani vetëm emrin, por edhe materialet dhe “kohën” e një mjeshtri në çdo orë që punon atë, shkruan Interesting Engineering, trasnmeton Insajderi.

Orët Rolex kushtojnë shumë për t’u dizenjuar.

Prodhimi i orëve është një profesion që kërkon përkushtim dhe orët Rolex nuk bëjnë përjashtim.

Një orë Rolex ka kosto shumë të larta të zhvillimit si për sa i përket dizajnit, ashtu edhe për zanatin. Jo vetëm që kushton shumë zhvillimi i modelit të lëvizjeve dhe montimi i tyre, por edhe materialet e përdorura në konstruksionin aktual nuk janë aspak të lira.

Për t’i bërë orët e tyre disa nga më të mirat në botë, Rolex punëson disa pajisje tepër të sofistikuara dhe të ndjeshme, si mikroskopët elektronikë dhe spektrometrat e gazit.

Meqenëse pjesët mund të jenë mjaft të vogla, është shumë e rëndësishme që materialet e përdorura të jenë në nivel. Dhoma e tyre e stresit teston pjesët individuale sa janë rezistente.

Orët mekanike janë të shtrenjta për t’u ndërtuar.

Për shkak të madhësisë së vogël të shumicës së pjesëve, ekziston një shkallë e lartë e dështimit gjatë montimit dhe prodhimit.

Shumica janë gjithashtu të lëmuar dhe të përfunduara me dorë gjithashtu. Gjithashtu, faktori në atë që ato janë prodhuar në Zvicër, me kostot e larta të punës, dhe ju mund të paramendoni shpenzimet e përgjithshme të tyre. /Insajderi.com