Kërkimet sugjerojnë se kjo këngë mund të zvogëlojë ankthin deri në 65 përqind

Kërkimet sugjerojnë se kjo këngë mund të zvogëlojë ankthin deri në 65 përqind

Të gjithë e dimë fuqinë qetësuese të muzikës.

Me lidhjen e saj unike me emocionet tona, muzika mund të jetë një mjet efektiv i menaxhimit të stresit dhe shumica prej nesh e di atë instiktivisht.

Por cila është muzika më e mirë për lehtësimin e stresit?

Falë hulumtimeve moderne, neuroshkencëtarët nga Mbretëria e Bashkuar kanë kryer një studim që gjeti një këngë e cila prodhonte një gjendje relaksimi më të madhe se muzika tjetër e testuar deri më tani, njofton Insajderi.

Sipas Dr. David Lewis-Hodgson i Mindlab International, i cili zhvilloi studimin, pjesa kryesore për të prodhuar një gjendje relaksimi më të madhe se çdo muzikë tjetër e testuar deri më tani ishte “Weightless” nga Marconi Union, të cilën mund ta dëgjoni më poshtë.

Në studim, kënga shkaktoi një ulje prej 65 përqind të ankthit të përgjithshëm të pjesëmarrësve dhe një ulje prej 35 përqind të normave të tyre të zakonshme të pushimit fiziologjik.

Pjesa muzikore përmban kitarë, piano dhe tinguj natyralë të gjeneruar në mënyrë elektronike. Kënga gjithashtu përmban këngë të ngjashme me Budistët që mund të nxisin një gjendje të ngjashme me ekstazën.

Kjo magji nuk ndodhi rastësisht.

Kënga ishte e kompozuar me qëllim për të shkaktuar një ndjenjë relaksimi total. Grupi që krijoi “Weightless”, Marconi Union, e bëri këtë në bashkëpunim me terapistët e zërit. Harmonitë, ritmet dhe linjat bas të rregulluara me kujdes ndihmojnë në ngadalësimin e rrahjeve të zemrës së dëgjuesit, zvogëlojnë presionin e gjakut dhe nivelet më të ulëta të kortizolit të hormonit të stresit. /Insajderi.com

Burimi: Hack Spirit