Këto tri grupe njerëzish këshillohen të mos marrin vaksinën anti-COVID

Këto tri grupe njerëzish këshillohen të mos marrin vaksinën anti-COVID

Ndërsa një vaksinë është premtuese, ajo është efektive vetëm nëse shumica e amerikanëve (rreth 80%) vendosin të vaksinohen.

Thënë kjo, Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) me qendër në Mbretërinë e Bashkuar kohët e fundit renditi tre grupe njerëzish, të cilët nuk duhet të marrin vaksinën në asnjë rrethanë, shkruan BRG, transmeton Insajderi.

Grupi i parë përfshin fëmijë nën moshën 16 vjeçare. Kjo nuk është gjithçka për t’u habitur duke pasur parasysh se studimi i vaksinës së Coronavirusit të Pfizer nuk përfshiu vullnetarë nën moshën 16 vjeçare. Siguria e vaksinës tek fëmijët dhe adoleshentët mbetet e paqartë.

Grupi i dytë i njerëzve që duhet të përmbahen nga vaksimi përfshin gratë shtatzëna. Ashtu si fëmijët, mbetet e paqartë se si vaksina mund të ndikojë potencialisht në një grua shtatzënë dhe fëmijën e pa lindur.

Grupi i tretë i njerëzve që duhet të shmangin vaksinën COVID-19 përfshin njerëz që kanë një histori të reaksioneve të forta alergjike. Në fillim të kësaj jave, dy njerëz në Mbretërinë e Bashkuar me një histori të reaksioneve alergjike morën një dozë të vaksinës së Coronavirusit dhe më pas patën një reaksion anafilaktoid. /Insajderi.com