Kjo fjalë po shkatërron lidhjen tuaj me partnerin

Kjo fjalë po shkatërron lidhjen tuaj me partnerin
Burimi i fotografisë: Shutterstock

Ju e dini që komunikimi është thelbësor për një marrëdhënie të shëndetshme dhe gjithashtu e dini se ka disa fjalë që nuk duhet të dalin kurrë nga goja juaj, si “divorci”, ose edhe çdo fjalë që po e thoni me zemërim.

Por ka një fjalë që mund të mos e kuptoni se është më mirë të lihet e pathënë. Edhe pse kjo fjalë e zakonshme nuk konsiderohet mizore më vete, ekziston një kuptim i pa treguar që mund ngadalë të ndikojë për keq në stabilitetin e marrëdhënies tuaj, shkruan Best Life, transmeton Insajderi.

Sipas ekspertëve të marrëdhënieve, e vetmja fjalë për të shmangur t’i thuash partnerit është “duhet”.

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet, fjala “duhet” ka tendencë të lidhet me gjykime të padrejta ashtu edhe me pritshmëri.

“Pritshmëritë që janë të bashkangjitura me “duhet” shpesh janë të rrënjosura në besime joreale, nevoja të pa vokalizuara ose gjykime në lidhje me mënyrën se si një partner beson se personi tjetër duhet të sillet”, shpjegon Natalie Finegood Goldberg.

“Arsyeja pse kjo është problematike është sepse është ekuivalente me drejtimin e gishtit, i cili ka tendencë të jetë kritik”. Goldberg thotë se kur komunikoni me këtë lloj toni, e bëni partnerin tuaj të ndjehet sikur është përgjegjës për ndjenjat tuaja.

Fjala “duhet” mund të bëjë që partneri juaj të ndjehet sikur keni pak respekt për ta, sipas psikologes klinike Carla Manly, PhD,

“Marrëdhëniet priren të lulëzojnë kur partnerët janë komunikues në mënyra bashkëpunuese, jo turpëruese. Përdorimi i fjalës “duhet” mund t’i çojë partnerët në dinamikë të mbylljes ose shmangies së marrëdhënieve”, thotë ajo.

Darcie Brown, LMFT, thotë se përdorimi i fjalës “duhet” me partnerin tuaj gjithashtu mund t’i bëjë ata të ndjehen sikur po përpiqeni t’i mposhtni. Dhe kur dikush ndihet se partneri i tij është shumë kontrollues, ata mund të shmangin të qenit vetvetja në lidhje. /Insajderi.com