Komuna e Leposaviqit në grevë për Lushtakun

Komuna e Leposaviqit në grevë për Lushtakun

Pas komunës së Skenderajt dhe komunës së Klinës, edhe një komunë tjetër e rëndësishme ka vendosur që të hyjë në grevë për të kërkuar trajtim më të mirë shëndetësor për Sami Lushtakun, kryetarin e përjetshëm të Skenderajt.

Në një njoftim të orëve të vona komuna e Leposaviqit ka lajmëruar se për shkak të trajtimit jo të duhur që po i bëhet kryetarit të Komunës së Skenderajt, Sami Lushtaku, ka vendosur që me 25 janar 2016 duke filluar nga ora 08:00 deri në 10:00 do të mbajnë grevë solidarizuese.

Gjatë dy orëve, në komunën e udhëhequr nga Sokol Bashota i PDK-së, nuk do të ofrohet asnjë shërbim për qytetarët e Komunës së Klinës, transmeton Kukunews.

“Të gjithë punëtorët do të qëndrojnë në vendet e tyre të punës por nuk do të ofrojnë shërbime për qytetar”, thuhet në njoftimin e tyre.

Komuna e Leposaviqit në fund ka kërkuar nga Presidentja e Kosovës, Avokati i popullit dhe institucionet tjera relevante të reagojnë për këtë rast.