Kush është analisti shqiptar, i dyshuar për lidhje me bandën e drogës që u arrestua sot

Kush është analisti shqiptar, i dyshuar për lidhje me bandën e drogës që u arrestua sot

Analisti shqiptar, Henri Çili, sot është arrestuar nga një aksion policor.

Ai së bashku me 11 persona, është arrestuar pas urdhër-arresteve të lëshuar nga Prokuroria e Gjirokastrës për ndikim të paligjshëm në lirimin e dy të dënuarve të bandës së Lazaratit.

Për Çilin, që është edhe pronar i Universitit Europian të Tiranës, flitej për lidhjet e tij me krimin dhe bandat në Shqipëri.

Në një tekst të publikuar nga mediet në shqipëri, thuhej se universiteti i tij është ngritur me para të pista, afera korruptive të ndërlidhura me politikën dhe qeveritë që vijnë në pushtet.

Gjithashtu nga raportimet, thuhet se Çili kishte marrë vendim ta shishte Universitetin që ai e drejtonte për shkak të një borxhi të lartë financiar ndaj një banke.

Aksion i hershëm i policisë, arrestohet Henri Çili