Ky burrë zgjodhi burgun në vend se të hiqte dorë nga qeni i tij

Ky burrë zgjodhi burgun në vend se të hiqte dorë nga qeni i tij
Burimi i fotografisë: Rachel Wisniewski for New York Post

Barry Myrick është në luftë me ish-punëdhënësin e tij, M&M Environment në Queens, për partnerin e tij besnik – pitbullin të quajtur Roxy.

“Ajo është shoqja ime më e mirë”, tha Myrick, i cili madje ka një tatuazh të Roxy në këmbën e tij. “Unë jam përkushtuar ndaj saj shumë kohë më parë dhe asgjë nuk do të vijë midis meje dhe saj”.

Myrick, 37 vjeçar, kishte punuar me Roxy për katër vjet, duke inspektuar pronat komerciale dhe banesore, para se të largohej nga kompania në muajin mars.

Megjithëse qeni ishte siguruar nga M&M, e cila mbulonte ushqimet e saj dhe faturat veterinare, ajo ka jetuar me Myrick dhe gruan e tij, Joana, pasi ai solli Roxy nga një strukturë trajnimi për qen në Florida. (M&M pagoi për trajnimin e saj.)

Që nga ajo kohë, dyshja kanë qenë të pandashme. “Ajo është një pjesë e familjes sonë. Kjo është më e afërta me fëmijët që do të kemi ”, tha Myrick, i cili nuk planifikon të ketë fëmijë.

Por gjërat morën një kthesë të keqe, kur, jo shumë kohë pasi filloi pandemia, ai zgjodhi të pushohej nga puna në vend se të drejtohej dhe të punonte për M&M si pastrues i COVID pa Roxy.

Ai ktheu automjetin e tij të kompanisë, kartat e kreditit dhe pajisjet, por jo partnerin e tij të vogël – duke shpjeguar se një menaxher i kishte thënë: “Do të mbash Roxy-n, apo jo?”

Më 25 qershor, M&M i dërgoi një letër Myrick duke e quajtur qenin “pronë të kompanisë” dhe duke kërkuar që ajo të kthehej menjëherë. Kur Myrick refuzoi, M&M ndërmori hapa ligjorë, duke raportuar se Roxy ishte vjedhur.

Ende duke refuzuar të heqë dorë nga Roxy, Myrick në gusht u dorëzua në NYPD. “Kam kaluar 15 orë në burg. Nuk do ia dëshiroja as armikut më të keq ”, tha Myrick, i cili ndau një qeli me rreth 20 të tjerë.

“Historitë që dëgjova ishin joreale – dikush e rrahu njerkun e tyre me një shkop bejsbolli. Nuk mund t’i thosha askujt që isha atje për një qenushe”.

Tani për tani, një gjykatës i Queens po lejon Myrick të mbajë Roxy derisa çështja të zgjidhet. M&M, megjithatë, tha Roxy është një qen që punon dhe kjo është një rast pronësie, jo kujdestarie. /Insajderi.com