Marihuana e dëmshme për zemrën, thotë studimi

Marihuana e dëmshme për zemrën, thotë studimi

Tymosja e marihuanës është e dëmshme për zemrën tuaj, sipas deklaratës së re shkencore të Shoqatës Amerikane të Zemrës mbi marihuanën, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

“Shoqata Amerikane e Zemrës rekomandon që njerëzit të mos tymosin ndonjë substancë, përfshirë produktet e kanabisit, për shkak të dëmtimit të mundshëm të zemrës, mushkërive dhe enëve të gjakut,” tha Dr. Rose Marie Robertson, zëvendësdrejtore kryesore e shkencës dhe mjeke për Shoqatën Amerikane të Zemrës, në një deklaratë.

Deklarata e re shkencore, botuar të mërkurën në revistën AHA Circulation, shqyrtoi studimet ekzistuese mbi lidhjen midis kanabisit dhe zemrës.

Deklarata e gjetur thotë se tymosja e marihuanës “potencialin për të ndërhyrë në ilaçet e përshkruara”, si dhe “të shkaktojë kushte kardiovaskulare ose ngjarje, të tilla si sulme në zemër dhe goditje në tru”, tha farmakologu klinik Robert Page II, i cili kryesoi grupin e shkrimit mjekësor për deklaratën.

Kushdo që planifikon të përdorë marihuanën duhet së pari të diskutojë rreziqet e mundshme me profesionistin e tyre shëndetësor, tha Page, i cili është profesor në departamentin e farmacisë klinike dhe mjekësisë fizike / rehabilitimit në Shkollën e Farmacisë dhe Shkencave Farmaceutike të Universitetit të Kolorados Skaggs në Aurora, Kolorado. /Insajderi.com