Marrëdhëniet seksuale ndërlikohen gjatë pandemisë

Marrëdhëniet seksuale ndërlikohen gjatë pandemisë

Covid-19 ka pushtuar pothuajse çdo aspekt të jetës sonë. Pra, nuk është për t’u habitur që kadepërtuar edhe në dhomat e gjumit – për mirë apo për keq.

Shumë njerëz po raportojnë sfida në jetën dhe marrëdhëniet e tyre seksuale, sipas gjetjeve të hershme nga studimi i vazhdueshëm Seksi dhe Marrëdhëniet në kohën e Covid-19 të ndërmarrë nga Instituti Kinsey i Universitetit të Indiana, i cili hulumton çështje që lidhen me gjininë, seksualitetin dhe riprodhimin, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

“Disa njerëz raportuan jetën e tyre seksuale dhe jeta romantike ishte përmirësuar dhe po raportonin se marrëdhëniet e tyre ishin më të mira dhe më të forta se kurrë,” tha Justin Lehmiller, një studiues në Institutin Kinsey. “Por një numër më i madh (i të anketuarve) raportuan sfida në jetën e tyre seksuale dhe marrëdhëniet”.

Rreth 44% e pjesëmarrësve raportuan një rënie në cilësinë e jetës së tyre seksuale, me 30% që raportuan një rënie në jetën e tyre romantike, sipas gjetjeve të hershme nga studimi gjatësor, i cili është në valën e tij të gjashtë dhe do të vazhdojë për disa muaj të tjerë.

Rreth 14% thanë se jeta e tyre seksuale ishte përmirësuar, tha ai, dhe 23% raportuan se marrëdhënia e tyre ishte në një vend më të mirë. /Insajderi.com