Më shumë shpjegime dhe hamendje për monolitin misterioz

Më shumë shpjegime dhe hamendje për monolitin misterioz

Javën e kaluar (18 nëntor), oficerët nga Departamenti i Sigurisë Publike të Utah-së po punonin me oficerë të botës së egër për të numëruar delet në shkretëtirë, kur takuan një monolit misterioz metalik. Duke qëndruar mbi tre metra të lartë, struktura del drejt nga shkëmbi i kuq, duke bërë krahasime të dukshme me 2001 të Stanley Kubrick: A Odyssey Space. Por çfarë po bën atje?

Në thelb, askush nuk e di me siguri. Një pilot i helikopterit, Bret Hutchings, i cili ishte pjesë e ekipit që vuri re monolitin, spekulon se është një lloj pajisje shkencore ose punë e një artisti. “Ne ishim, sikur të ishim duke menduar se kjo ishte diçka që NASA qëndroi atje lart ose diçka tjetër,” i thotë Hutchings stacionit lokal të lajmeve KSL TV, para se të shtonte: “Po supozoj se është ndonjë artist i valës së re ose diçka ose, e dini, dikush që ishte një adhurues i madh (2001: A Space Odyssey) ”.

Ideja që është vepër e një artisti mund të mos jetë e largët. Vëzhguesit kanë theksuar se monoliti i ngjan veprës së artistit minimalist John McCracken, i cili jetonte në shtetin afër Neë Mexico para vdekjes së tij në 2011. McCracken u përfaqësua nga Galeria David Zëirner dhe në një deklaratë Zëirner thotë: “Unë besoj se kjo është padyshim nga John “, megjithëse ai pranon që galeria është” e ndarë “.

Sigurisht, mundësia tjetër është se ne kemi një objekt të botës tjetër (një tjetër pikë për entuziastët e alienëve?). Fatkeqësisht, të gjitha shenjat fizike tregojnë për aktivitetin njerëzor, jo të huaj. Në dukje i bërë prej çeliku, monoliti mbahet “me thumba të bërë nga njeriu” dhe është ngulur duke prerë në shkëmb me një vegël elektrike.

Me sa duket me sa duket për shkak se është kaq e largët, zyrtarët thonë se është e vështirë të datosh instalimin e objektit, me sa duket, mund të ketë qenë aty për dekada. Një deklaratë nga Utah DPS shton se vendndodhja e saktë në juglindjen e Utah nuk do të bëhet publike, për shkak të rreziqeve të mundshme të njerëzve që udhëtojnë atje për ta parë atë (edhe pse kjo nuk i ka ndaluar njerëzit që përpiqen ta vendosin në Google Earth )

Sidoqoftë, ne mund të marrim një azhurnim kur Byroja e Menaxhimit të Tokës vendos nëse do të hetojë më tej. Është teknikisht e paligjshme të instaloni struktura në tokat publike të administruara federalisht pa autorizimin e duhur, shpjegon deklarata, “pa marrë parasysh se nga cili planet jeni”. Deri atëherë, pa dyshim, hamendjet dhe teoritë e konspiracionit do të vazhdojnë të vijnë./Insajderi.com

Dazed Magazine