Nëse po ndiheni të pashpresë, lini gjithçka që po bëni dhe provoni këtë

Nëse po ndiheni të pashpresë, lini gjithçka që po bëni dhe provoni këtë

Të gjithë kanë ditë të zymta kur vijnë në mendje vetëm mendime depresive dhe jeta duket e pakuptimtë. Në këto momente, shkrimtarët Esther dhe Jerry Hicks sugjerojnë të marrin një fletë letre dhe një stilolaps dhe të provojnë metodën “Rrota e fokusit”, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

  • Së pari, vizatoni një rreth të madh në fletën e letrës. Pastaj vizatoni një rreth më të vogël, me diametër rreth 5 cm, në qendër të rrethit të madh. Uluni, relaksohuni dhe shikoni me vëmendje rrethin e vogël. Ndjeni sytë tuaj të përqendrohen tek ajo.
  • Tani, mbylli sytë për një moment dhe ktheje vëmendjen te ngjarjet që shkaktuan emocione negative. Përcaktoni saktësisht se çfarë është ajo që nuk doni ta bëni ose ta përjetoni përsëri.
  • Atëherë është koha t’i thuash vetes: “E di çfarë nuk dua. Pra, çfarë dua?”
  • Mundohuni të identifikoni qartë se çfarë dëshironi. Mos harroni se duhet të udhëhiqeni nga mënyra se si dëshironi të ndiheni për situatën. Formuloni dëshirën tuaj në një frazë të shkurtër dhe shkruajeni atë në rrethin e vogël. Do të jetë qendra e fokus-rrotës tuaj.
  • Jashtë perimetrit të rrethit të vogël, shkruani mendimet tuaja për qëllimin tuaj, rezultatet e arritjes së tij dhe gjërat që ju zgjojnë shpirtërisht. Vazhdoni t’i shkruani në perimetrin e rrethit të madh. Filloni në orën 12 (imagjinoni se po shikoni një orë), dhe shkruani në drejtim të orës në 1, 2 dhe kështu me radhë, derisa të keni 12 pohime që ju japin emocione pozitive.

Për shembull, le të themi që ju dëshpërimisht dëshironi të humbni peshë. Shkruajeni këtë qëllim në qendër të rrethit të vogël. Pastaj shkruani të gjitha motivimet tuaja në sektorë në një mënyrë që kur të arrini sektorin e fundit, ju do të keni ndier tashmë se keni aftësitë për të arritur qëllimin tuaj.

Metoda Focus-Wheel është shumë efektive sepse tashmë keni zgjedhur me vetëdije deklaratat që po shkruani. Ato përfaqësojnë bindjet që gjithmonë i keni konsideruar si të duhura për veten tuaj dhe përputhen me dëshirat tuaja.

Duke u përqendruar në qëllimin në qendër të rrethit, do të gjeni gjithnjë e më shumë prova që të gjitha synimet tuaja mund të bëhen të vërteta. /Insajderi.com