Nis misioni për eksplorimin e “Vrimës së kaltërt”

Nis misioni për eksplorimin e “Vrimës së kaltërt”

Një “vrimë e kaltër” misterioze në thëllësi të oqeanit do të eksplorohet nga shkencëtarët.

Qëllimi i kësaj ekspedite është zbulimi i formave jetësore që mund të gjenden Brenda një thëllësie prej 129,54 metrash nën shtratin e detit,raporton The Sun, shkruan Insajderi.

Kjo vrimë është quajtur “Green Banana” apo bananja e gjelbërt.

Projekti i sponsorizuar nga NOAA do të përfshijë dërgimin e zhytësve dhe monitorimin e ekipës thëllë brenda kësaj grope.

Hulumtuesit duan të ekzaminojnë mikrobet dhe nivelet ushqyese.

Procesi i zhytjes do të filloj në muaj gusht dhe një tjetër është paracaktuar për vitin e ardhshëm./Insajderi.com