Një dhuratë për Shën Valentin? Tani mund të blini copëza të gjithësisë

Një dhuratë për Shën Valentin? Tani mund të blini copëza të gjithësisë

Nëse po kërkoni një dhuratë jashtë kësaj bote për Shën Valentin, një shtëpi ankandi po ofron copa të rralla meteorit nga hëna, Marsi dhe më gjerë – për më pak se 250 dollarë, shkruan CBS Neës, transmeton Insajderi.

Në një shitje në internet që fillon të martën, 9 shkurt, shtëpia e ankandeve Christie’s po nxjerr në ankand 72 meteoritë – copa të forta mbeturinash nga objektet qiellore si kometat dhe asteroidet që mbërrijnë në Tokë, duke arritur disi të mbijetojnë udhëtimin e tyre nëpër atmosferën tonë për të zbarkuar në sipërfaqe.

Përfshirë në koleksion është një meteorit që përmban pluhurin e yllit 7 miliardë vjeçar, perlë hapësinorë të mbyllur në hekur dhe feta e katërt më e madhe e hënës. Një copë e madhe e shkëmbit marsian, me vlerë rreth 30,000 deri 50,000 $, mban flluska të atmosferës së planetit të bllokuara brenda.

Një objekt i koleksionit nuk ra kurrë në tokë – një djalë i ri në Marok e gjeti meteorin në degët e një peme një ditë pas një shiu meteorësh – vlen rreth 15,000 deri 25,000 $. /Insajderi.com