Një hajdut i pensionuar ju këshillon si të mbroni shtëpinë tuaj nga plaçkitësit

Një hajdut i pensionuar ju këshillon si të mbroni shtëpinë tuaj nga plaçkitësit

Falë një hajduti në pension, tani mund të mësojmë se si këta kriminelë në të vërtetë zgjedhin shtëpi për të grabitur ku kërkojnë gjëra të vlefshme, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Zgjidhni dritare me xham të dyfishtë.

Dritaret e rregullta mund të thyhen lehtësisht dhe një hajdut mund t’i shkatërrojë ato me të parën. Sidoqoftë, dritaret dyshe (të cilat janë të laminuara) kanë plastikë midis 2 shtresave. Kjo e bën më të vështirë për grabitësit për t’i thyer ato.

Mos vendosni një gardh të lartë.

Një gjë që hajdutët duan më shumë janë shkurret dhe gardhet e larta. Në këtë mënyrë, ata nuk do të shqetësojnë fqinjët kur të hyjnë në shtëpinë tuaj.

Një shtëpi me një gardh më të ulët dhe pak ose pa shkurre dekorative ka një shans më të ulët për t’u grabitur.

Mos u mbështetni tek qentë si mbrojtës të shtëpisë.

Qentë mund të binden lehtësisht dhe kur një hajdut hyn në shtëpi, veçanërisht nëse ai ka shënjestruar dhe shikuar shtëpinë për disa kohë. Epo, mbase është ndryshe me qentë që janë stërvitur për të ruajtur shtëpinë.

Nëse vërtet dëshironi të merrni një qen, por dëshironi që ai të shërbejë si një kafshë shtëpiake dhe si një “alarm”, merrni një qen të një race të vogël. Qentë më të vegjël kanë tendencë të lehin më shumë dhe më fort.

Vendos një fshesë në derën tënde.

Një mënyrë e thjeshtë që mund t’ju ndihmojë të sinjalizoni kur dikush po hyn në shtëpinë tuaj është të vendosni një fshesë ose një leckë kundër dyerve tuaja të përparme dhe të pasme. Në këtë mënyrë, kur hajduti përpiqet të futet në shtëpinë tuaj përmes njërës prej atyre dyerve, fshesa do të bjerë poshtë dhe do të bëjë zhurmë.

Mbani hapur perdet në dritare.

Ne e vlerësojmë privatësinë tonë dhe hajdutët e përdorin këtë në avantazhin e tyre. Kur i mbajmë perdet të mbyllura, operacioni për të vjedhur sendet tuaja me vlerë do të ketë një shans më të lartë suksesi, sepse fqinjët tuaj nuk do t’i shohin ata kur kalojnë pranë dritareve.

Për shkak të kësaj, mbani perde të hapura, veçanërisht kur nuk jeni në shtëpi.

Mbani pjerrtësinë e roletave nga lartë.

Roletat janë gjithashtu të shkëlqyera për jetën private, por ato mund të ndihmojnë hajdutët të shohin se çfarë keni brenda.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të mbani t’i mbani ato nga lartë. Në këtë mënyrë, ju mund të keni privatësinë tuaj, të merrni pak dritë në dhomë dhe hajduti nuk do të jetë në gjendje të shikojë brenda.

Vendosni kamerat e sigurisë në nivelin e syve.

Kur vendosni të instaloni kamera sigurie në shtëpinë tuaj, sigurohuni që të keni edhe disa kamera të vendosura në nivelin e syve. Në këtë mënyrë, do të keni një shans më të lartë për të regjistruar fytyrën e hajdutit.

Si përfundim:

Grabitjet ndodhin më shpesh gjatë ditës, veçanërisht kur jeni jashtë për punë ose pazar.

Është më lehtë për hajdutët të grabisin vendin tuaj kur nuk është askush aty. Shumica e tyre nuk do të rrezikojnë të grabisin brenda natës pasi ata mund t’ju zgjojnë dhe t’ju japin mundësinë t’i njihni ose t’i kapni. /Insajderi.com