Një monolit i tretë është i gjetur në California, pothuajse i njejtë me dy të parët që tashmë janë zhdukur

Një monolit i tretë është i gjetur në California, pothuajse i njejtë me dy të parët që tashmë janë zhdukur

Mania e monolitëve metalik ka përfshirë botën në dy javët e fundit.

Tani, një pllakë e tretë metalike është shfaqur në majë të Pine Mountain në Atascadero, California.

Alpinistët u ndeshën me monolitin prej 10 metra të gjatë, çelik inox të mërkurën në mëngjes. Almostshtë pothuajse një ndeshje e saktë me dy monolitë të tjerë metalikë që u shfaqën në Utah dhe Rumani në dy javët e fundit.

Sipas shitjes lokale Atascadero Neës, monoliti i California ishte i treanshëm, ashtu si ai në Utah. Por ndryshe nga ajo në shkretëtirën e Utah, kjo strukturë 200 kg nuk ishte e përforcuar me tokën dhe mund të rrëzohej me një shtytje të fortë.

Është e paqartë se nga lindi ky monolit i ri dhe kur u vendos. Por alpinisti lokal Ray Johnson i tha Atascadero News se struktura nuk ishte atje të martën.

Zyrtarët e shtetit të Utah zbuluan një monolit më 18 nëntor ndërsa kontrollonin shkretëtirën në jug të Moabit për dele.

Struktura u zhduk në mënyrë misterioze nëntë ditë më vonë.

Po atë ditë, 27 nëntor, njësia rumune e lajmeve Ziar Piatra Neamt raportoi se një monolit tjetër u shfaq në majën e Batcas Doamnei Hill në qytetin e Piatra Neamt.

Monoliti rumun,i cili ishte i mbuluar në rrethe të ndërlidhura, zgjati vetëm katër ditë para se të zhdukej të martën.

Ditën tjetër, alpinistët gjetën monolitin e California’s.

Insider shqyrtoi të dhënat e Google Earth dhe zbuloi se monoliti i Utah-s u shfaq diku midis gushtit 2015 dhe tetorit 2016. Imazhe ekuivalente satelitore për të vërtetuar nëse monolitet rumune dhe California ishin para se të zbuloheshin nuk janë në dispozicion./Insajderi.com

Insider