Për çfarë shërbejnë elastikët (shiritat e gomës) për protezat e dhëmbëve?

Për çfarë shërbejnë elastikët (shiritat e gomës) për protezat e dhëmbëve?
Burimi i fotografisë: Supharb Sangkla/EyeEm/Getty Images

Protezat mund të ndihmojnë në trajtimin e një sërë gjendjesh që ndikojnë në dhëmbët dhe nofullën tuaj. Ato përdorin forcë për të ndihmuar në lëvizjen e dhëmbëve dhe nofullës në pozicione të reja, shkruan Health Line, transmeton Insajderi.

Kjo forcë zbatohet nga një kabëll që kalon nëpër kllapa që janë bashkangjitur në sipërfaqen e dhëmbëve tuaj.

Nëse keni proteza, është e mundur që do të duhet të vini shirita gome në një moment gjatë trajtimit tuaj. Shiritat prej gome shërbejnë për të aplikuar forcë shtesë në zona të caktuara.

Shiritat prej gome lidhen me kllapat në mbajtëset tuaja dhe mund të pozicionohen në shumë formime të ndryshme. Ata janë bashkangjitur dhe siguruar duke përdorur grepa të vogla metalike në kllapa.

Ka disa gjëra që shiritat e gomës bëjnë për kllapat. Ato shpesh përdoren për të ndihmuar në rregullimin e llojeve të ndryshme të nofullës së devijuar. /Insajderi.com