Pirja e qumështit rrit rrezikun e këtij kanceri me 80 përqind, zbulon studimi

Pirja e qumështit rrit rrezikun e këtij kanceri me 80 përqind, zbulon studimi

Ka shumë arsye pse nuk mund të përfshini qumështin në dietën tuaj, por a është frika nga ngritja e kancerit një prej tyre? Studimi i ri tregon se pirja e vetëm një gote qumësht çdo ditë mund të rrisë ndjeshëm shanset e një gruaje për të zhvilluar kancerin e gjirit, njofton Insajderi.

Një studim i ri nga Instituti Kombëtar i Kancerit në Institutet Kombëtare të Shëndetit dhe Fondi Botëror i Kërkimit të Kancerit zbuloi se gratë që pinë qumësht lope mund të rrisin rrezikun e kancerit të gjirit me 80 për qind në krahasim me gratë që pinë qumësht soje.

Studiuesit zbuluan se gratë që raportuan të pinin 1 gotw qumësht lope çdo ditë përshkallëzonin rrezikun e kancerit me 50% dhe ato që pinin dy deri në tre gotave qumësht në ditë rritin rrezikun e tyre deri në 80%.

Sigurisht, ky informacion nuk sugjeron që pirja e njw gote qumësht lope në ditë e bën një grua 50% më shumë të ngjarë të zhvillojë kancer të gjirit. Në vend të kësaj, kjo zbulim sugjeron që qumështi i lopës rrit rrezikun individual të një gruaje me 50%. Për shembull, rreziku mesatar për një grua që prek kancerin e gjirit është rreth 12%. Pra, për një grua që bie në përputhje me mesataren, rreziku i saj do të ngrihej me 50% nëse do të pinte qumësht çdo ditë.

Sa për gratë që nuk pinin qumësht lope, por pinin qumësht soje, ato nuk treguan ndonjë indikacion të rritjes së rrezikut të kancerit. Në fakt, Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se shumë studime aktualisht sugjerojnë se ushqimet me bazë soje si qumështi i sojës, tempeh, tofu dhe miso mund të ulin rrezikun e kancerit të gjirit. /Insajderi.com

Burimi: Yahoo Life