Pse disa burra mund të përjetojnë simptoma të shtatzënisë kur partnerja e tyre po pret një fëmijë?

Pse disa burra mund të përjetojnë simptoma të shtatzënisë kur partnerja e tyre po pret një fëmijë?

Lodhja, të përzierat dhe refluksi janë disa nga simptomat që një grua mund të presë të ketë gjatë fazave të caktuara të shtatzënisë së saj. Ajo që ajo nuk mund të presë është që partneri i saj mund të zhvillojë gjithashtu disa nga këto, aq më tepër sepse burrat nuk mund të mbeten shtatzënë.

Por edhe nëse është kështu, burrat në të vërtetë mund të përjetojnë disa nga shqetësimet që gratë kanë kur janë shtatzënë. Kjo jo vetëm që është një fakt, por është shumë më e zakonshme se sa mund të mendoni, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Si quhet ky fenomen dhe çfarë kuptimi ka?

Kur një çift pret një fëmijë, ata mund të ndajnë diçka më shumë sesa gëzimin, dyshimet dhe orët e gjata të blerjeve për të mirëpritur fëmijën e tyre. Shanset janë që ata gjithashtu po ndajnë disa simptoma.

Ky fenomen është i njohur si “sindromi couvade”. Emri vjen nga frëngjishtja dhe do të thotë diçka si “të çelësh”. Sidoqoftë, mund ta dini me emrin e tij më të njohur: shtatzënia somatike. Ky emër me të vërtetë godet shenjën, pasi një partner mashkull mund të përjetojë nivele të ndryshuara të hormoneve, të përziera, shtim në peshë, lodhje, pagjumësi, madje edhe dhimbje të lindjes, në varësi të rastit.

Sa e zakonshme është kjo?

Ndërsa kjo gjendje nuk është pranuar ende plotësisht si një çrregullim i lidhur me shëndetin, ka dallime mendimesh midis mjekëve dhe shkencëtarëve të tjerë për atë që e shkakton atë. Nevojiten më shumë kërkime për të kuptuar plotësisht natyrën e sindromës.

Megjithatë, disa studime kanë zbuluar se kjo gjendje është mjaft e zakonshme. Mund të prekë një përqindje të madhe të baballarëve të ardhshëm. Rezultatet mund të ndryshojnë në varësi të kombësisë së tyre dhe simptomat mund të shfaqen vonë në muajin e tretë ose më tej përgjatë tremujorit të fundit të shtatzënisë së një gruaje. /Insajderi.com