Pse gruaja ime ka rëndësi për mua më shumë sesa fëmijët e mi?

Pse gruaja ime ka rëndësi për mua më shumë sesa fëmijët e mi?

Shkrimtari dhe babai i disa fëmijëve, Mike Berry, shpjegon në blogun e tij pse gruaja e tij ka rëndësi për të më shumë sesa fëmijët e tij dhe pse kjo ide duhet të miratohet nga çdo familje.

Artikulli i blogut u bë shumë popullor dhe përçarës: disa njerëz kritikuan autorin ndërsa të tjerët u frymëzuan prej tij pasi ai u ndryshoi vërtet mënyrën e të menduarit.

Majk dhe gruaja e tij Kristin po rritin tetë fëmijë të adoptuar. Ata janë martuar që 17 vjet dhe bëjnë punë aktive shoqërore në mënyrë që të ndihmojnë familjet e tjera të trajtojnë problemet dhe të ndërtojnë një marrëdhënie harmonike.

Më poshtë mund të lexoni artikullin e autorit.

Zakonisht është 8:30 në mëngjes kur u jap paralajmërimin e parë dy vajzave të mia adoleshente se është koha. Dhe në orën 9 të mbrëmjes unë u them atyre: “Ju duhet të shkoni në dhomën tuaj.” E bëj këtë pothuajse çdo mbrëmje. Dhe ato argumentojnë çdo herë, “Pse duhet të shkojmë të flemë në 9? Ne nuk jemi më fëmijë! ”

“Ju nuk keni pse të shkoni në shtrat tani, thjesht ju kërkoj të largoheni nga dhoma e ndenjes. Unë dhe mami nuk jemi parë gjithë ditën sepse ishim të përqendruar në punën tonë. Na duhet kohë për të qenë së bashku”.

Vajzat rrotullojnë sytë.

Sinqerisht, ne e kemi ndjekur këtë rregull për aq kohë sa më kujtohet. Ne kemi qenë prindër për 15 vjet dhe fëmijët nuk na morën kurrë tërë kohën. Unë dhe gruaja ime kalojmë shumë kohë me fëmijët tanë, por asnjëherë 24/7. Ne i duam fëmijët tanë dhe natyrisht, ata luajnë një rol të madh në jetën tonë. Ata gjithmonë mund të mbështeten tek ne dhe të marrin ndihmën dhe mbështetjen tonë.

Por përveç fëmijëve, ekziston “ne”. Marrëdhënia jonë. Unë dhe Kristin gjithmonë duhet të sigurohemi që martesa jonë të jetë e fortë dhe e shëndetshme. Ka disa arsye pse është e rëndësishme dhe këtu janë katër prej tyre.

Një martesë e shëndetshme është themeli i shtëpisë

Why My Wife Matters to Me More Than My Children

Fëmijët nuk janë themeli i familjes suaj. Ata janë një pjesë e madhe e saj, por nuk janë ata që mbajnë këtë strukturë kaotike që ne e quajmë familje. Pjesa më e rëndësishme e familjes jeni ju dhe gruaja juaj, burri juaj – partneri juaj. Jeni ju që keni gjithë përgjegjësinë. Dhe fëmijët zgjedhin rrugët e tyre bazuar në shembullin tuaj.

Para tyre, ishim ne

Para se ata të ekzistonin, ishim ne dy. Ne ramë në dashuri, kemi ikur nga ora së bashku, kemi biseduar në telefon gjithë natën (dhe ishte e lidhur në mur me një kabllo), dhe pastaj vendosëm të ishim së bashku përgjithmonë. Ne ishim në fillim të shtegut. Dhe kemi filluar tërë këtë gjë familjare. Pastaj kemi patëm fëmijët tanë të bukur. Sigurisht, ne jemi të lumtur që i kemi. Por martesa jonë është e shenjtë. Dhe ne duhet të bëjmë gjithçka për ta mbrojtur atë.

Pas tyre, do të jemi ne

Asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Do të vijë një moment kur fëmijët do të rriten dhe do të largohen nga foleja. Nuk di për ju por nuk ka vend në shtëpinë time për një fëmijë 30 vjeçar. Kështu që, kur ata të largohen nga shtëpia jonë, të kenë familjet e tyre dhe të rrisin fëmijët e tyre, unë do të doja që marrëdhënia ime me gruan time të mbetej aq e fortë dhe intime sa ishte në fillim. Dhe në mënyrë që të kemi një të ardhme të tillë, duhet të punojmë për marrëdhënien tani. Marrëdhënia jonë duhet të jetë prioritet. Sigurisht, nuk është aq e lehtë sa duket.

Ne kemi nevojë të japim një shembull

Why My Wife Matters to Me More Than My Children

Siç e kam përmendur më parë, fëmijët na shohin dhe mësojnë prej nesh. Ata bëjnë atë që bëjmë ne dhe shikojnë çdo hap tonë. Unë shpesh them: “Ne po rrisim të rritur, jo fëmijë”. Përsëri, nuk di për ju por dua që fëmijët e mi të rriten me një qëndrim normal ndaj takimeve, dashurisë dhe familjes. Dhe unë dua që martesa jonë të jetë një shembull për ta. Kështu që, gruaja ime vjen para fëmijëve të mi. Ata janë vërtet të afërt, por prapë pas gruas sime.

Në fund të ditës, ne të gjithë priremi të jemi të lodhur dhe të tensionuar. Dhe po, fëmijët tuaj kanë nevojë për ju, ata janë me të vërtetë të rëndësishëm. Jo hobi juaj, as miqtë tuaj, as puna juaj. Dhe ju duhet të kujdeseni për ta. Por së pari kujdesuni për marrëdhënien tuaj. Kur fëmijët shohin që prindërit e tyre e duan njëri-tjetrin, ata janë të sigurt se prindërit i duan ata. Por gjëja më e rëndësishme është që ata do të kenë besim tek vetja dhe tek bota përreth tyre.

Ne kemi orare të çmendura. Gjithmonë na mungon koha e lirë. Ne e kalojmë tërë ditën me fëmijët tanë. Dhe kjo është arsyeja pse unë i pyes ata që të shkojnë në dhomat e tyre në orën 9 të mbrëmjes. Kjo është arsyeja pse gruaja ime dhe unë kemi një takim romantik dy herë në muaj dhe ne dalim. Sepse ka rëndësi.

Kjo është arsyeja pse gruaja ime vjen para fëmijëve të mi. /Insajderi.com