Pse nuk duhet të përdorni peshqir për të tharë fytyrën?

Pse nuk duhet të përdorni peshqir për të tharë fytyrën?

u mund të mendoni tualeti është sendi më i mbushur me mikrobe në shtëpinë tuaj, por nuk është kështu. Në fakt, janë peshqirët tuaj që janë të mbushura me më shumë baktere, dhe nëse po i përdorni për të fshirë fytyrën tuaj, po i bëni lëkurës suaj. Dhe megjithëse tharja e fytyrës me një peshqir duket si gjëja më logjike për të bërë, në të vërtetë, mund të bëjë më shumë dëm se sa mirë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Pse nuk duhet të përdorim peshqir? Lexoni arsyet si vijojnë më poshtë:

1. Mund të shkaktojë akne.

Peshqirët janë kurthe të shkëlqyera për bakteret dhe sepse zakonisht i ruajmë në banjë, ku ajri është i lagësht, krijon një mjedis të përsosur për rritjen e baktereve. Kur fërkoni peshqirin në fytyrë, po lëvizni të gjitha këto baktere drejtpërdrejt në lëkurën tuaj, gjë që përfundimisht mund të çojë në shpërthim të akneve dhe bllokimin e poreve.

2. Lëkura juaj mund të plaket më shpejt.

Peshqirët e banjës janë shumë të ashpër në fytyrën tuaj, dhe përdorimi i tyre mund të krijojë çarje të imëta në lëkurën tuaj, duke e bërë atë të prekshme nga infeksionet dhe rrudhat. Sa më shumë që lani peshqirët, pëlhura bëhet më e brishtë dhe fërkimi që ato krijojnë vepron si një gërryes që mund të jetë i tepërt për lëkurën tuaj.

3. Mund ta bëjë lëkurën tuaj të yndyrshme.

Mund të tingëllojë kontradiktore, por tharja e lëkurës tuaj në fakt mund ta bëjë atë më të yndyrshme. Meqenëse peshqirët mund të heqin vajrat natyralë, lëkura juaj ka nevojë të qëndrojë e shëndetshme, gjëndrat dhjamore nën sipërfaqen e lëkurës do të duhet të prodhojnë më shumë vaj për të ekuilibruar tharjen, e cila do të rezultojë në lëkurë tepër të yndyrshme.

Çfarë të përdorim në vend të peshqirit?

Në vend që ta prekni fytyrën me një peshqir, lini ajrin të bëjë punën e vet. Tharja në ajër është më higjienike dhe e butë për lëkurën tuaj, dhe megjithëse kërkon më shumë kohë sesa të fshini fytyrën me një peshqir, lëkura do t’ju falënderojë për këtë.

  • Lani fytyrën si zakonisht.
  • Lëreni lëkurën tuaj të thahet natyrshëm.
  • Vendosni kremin tuaj hidratues të preferuar. /Insajderi.com