Rruga e Qumëshit mund të jetë përplot me qytetërime tashmë të vdekura aliene, që janë asgjësuar nga vetë teknologjia e tyre

Rruga e Qumëshit mund të jetë përplot me qytetërime tashmë të vdekura aliene, që janë asgjësuar nga vetë teknologjia e tyre

Galaktika Rruga e Qumështit mund të jetë shtëpia e qytetërimeve të huaja, por sipas një studimi të ri ekziston një probabilitet i fortë që shumica e tyre kanë vdekur dhe përparimi i tyre çoi në shkatërrimin e tyre.

Deklarata vjen nga studiuesit me Laboratorin e Jet Propulsionit të NASA-s, Instituti i Teknologjisë në Kaliforni dhe Shkolla e Mesme e Santiago të cilët përdorën një version të azhurnuar të një ekuacioni për të llogaritur ekzistencën e mundshme të jetës inteligjente dhe të huajt e vendosur mund të jenë shfaqur rreth tetë miliardë vjet pasi u formua galaktika jonë. .

Me këto rezultate, ekipi përfshiu idenë se përparimi i shkencës dhe teknologjisë çon në mënyrë të pashmangshme në shkatërrimin e civilizimeve dhe sepse njerëzit ende nuk kanë vendosur kontakte jashtë planetit tonë, shkencëtarët tani mendojnë se e dinë pse.

‘Ne zbuluam që vetë-asgjësimi i mundshëm ishte shumë ndikues në sasinë e jetës inteligjente galaktike,’ thuhet në studimin në arxiv.

‘Nëse jeta inteligjente ka të ngjarë të shkatërrojë veten e tyre, nuk është për t’u habitur që ka pak ose aspak jetë inteligjente diku tjetër. ‘

Studiuesit gjithashtu vërejnë se nëse ka jetë inteligjente diku tjetër në galaktikë, ato janë ‘akoma shumë të reja për t’u vëzhguar nga ne’ dhe shumë larg Tokës për t’u identifikuar./Insajderi.com

BBC News