Shenja që tradhtojnë moshën tuaj të vërtetë

Shenja që tradhtojnë moshën tuaj të vërtetë

Herët ose vonë, shumica e grave fillojnë të vërejnë dhe fshehin shenjat e para të plakjes: qoftë fshehja e rrudhave apo lyerja e flokëve. Midis shenjave të tilla të dukshme të plakjes, ka disa ndryshime më delikate që nuk i vërejmë në fillim.

Veshët

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Kjo nuk është gjëja e parë që shumica e njerëzve i kushtojnë vëmendje, por një llapë veshi dhe konka (kërci midis veshit dhe kokës) humbin elasticitetin e tyre natyror me kalimin e viteve. Gratë që mbajnë vathë të mëdhenj janë veçanërisht të ekspozuara ndaj ndryshimeve të tilla.

Qafa

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Ndërsa shumica e grave kujdesen për fytyrën e tyre çdo ditë, shumë prej tyre neglizhojnë padrejtësisht zonën e qafës. Edhe pse ka shumë lloje të kozmetikës që mund të ndihmojnë në zgjatjen e rinisë së kësaj pjese të trupit tuaj, shumica e tyre kanë efekte të përkohshme. Meqenëse nuk ka përbërës të yndyrës në qafë, lëkura bëhet e varur dhe rrudhet me kalimin e kohës.

Balli

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Përpjekjet e ndryshme për të hequr qafe rrudhat e ballit lehtë mund të ketë efektë negative dhe të shfaqë moshën tuaj edhe më shumë – nën ndikimin e mbushësve dhe botoksit, dhjami anësor i ballit atrofizohet. Si rezultat, balli humbet formën e tij natyrore dhe bëhet shumë i rrafshët.

Vetullat

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Kur jeni të rinj, keni vetulla të larta. Sidoqoftë, kreshtat e vetullave priren të “bien” më pak me kalimin e moshës dhe distanca midis syve dhe vetullave shkurtohet. Shpesh mund të bëjë që fytyra e një personi të duket e ashpër.

Buzët

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Filtrumi i një buze, ose lugu vertikal në zonën e mesme të buzës së sipërme, është një pjesë shumë tërheqëse e fytyrës së një gruaje që e ndihmon ta bëjë atë më ekspresive. Me kalimin e viteve, lëkura në këtë zonë zbutet dhe e bën një fytyrë të humbasë këtë tipar veçanërisht shprehës.

Duart

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Ashtu si qafa, duart tona nuk kanë ind dhjamor – kjo është arsyeja pse rrudhat shfaqen në duar edhe para se shenjat e para të plakjes të sulmojnë zonën e fytyrës. Venat e dukshme në duar mund të intensifikojnë vizualisht ndjenjën e plakjes.

Konturet e fytyrës

7 Subtle Signs That Can Give Away Your Age

Me kalimin e moshës, muskujt e fytyrës bëhen më të dobët, duke çuar në varjen e lëkurës. Si rezultat, pjesa e poshtme e konturit të fytyrës ndryshon. /Insajderi.com

Burimi: Bright Side