Sipas shkencës, çfarë mendojnë burrat për gjoksin e vogël?

Sipas shkencës, çfarë mendojnë burrat për gjoksin e vogël?

Jo se është shumë e rëndësishme se çfarë mendon një burrë për gjoksin, shkenca ka tendencën të na zbulojë disa gjëra mjaft interesante.

Më poshtë janë disa studime shkencore për lidhjen mes madhësisë së gjoksit dhe preferencave të burrave, njofton Insajderi.

Forma ka më shumë rëndësi

Një studim i botuar në revistën akademike Evolution & Human Behavior zbuloi se madhësia në të vërtetë nuk është aq e rëndësishme për preferencën e një burri për gjoksin sa mendohej dikur.

Ndërsa madhësia mund të sjellë disi një ndryshim, studimi zbuloi se është forma që ka më shumë rëndësi.

Studimi zbuloi se burrat i konsiderojnë gjinjtë e fortë më tërheqës – por kanë mendime të ndryshme se sa të mëdha duhet të jenë.

Burrat e pasur dhe të varfër kanë mendime të ndryshme

Ky studim zbuloi se meshkujt më të varfër pëlqejnë gjoksin më të madh, ndërsa të pasurit  ata më të vegjël.

Nuk është e qartë pse, por është një korrelacion interesant.

Burrat kanë preferenca të ndryshme.

Në vitin 2013, një studim i botuar në Arkivat e Sjelljes Seksuale, studiuesit prezantuan pesë imazhe 3D të krijuara nga kompjuteri të së njëjtës grua, secila me madhësi të ndryshme të gjirit.

“Mesatarja” ishte më e zakonshmja që u pëlqente burrave, ndërsa një e katërta zgjodhi “e madhe” dhe pjesa tjetër zgjodhi “e vogël”.

Ju keni dëgjuar thënien, “burrat janë të gjithë të njëjtë”, por nuk është kështu. Sipas profesorit të psikologjisë evolucionare, Jason Young, njerëzit evoluan kryesisht bazuar në preferencat e çiftëzimit – dhe sa më shumë preferenca, aq më shumë shanse për të mbijetuar.

“Si rregull i përgjithshëm evolucionar, diversiteti është i rëndësishëm për të zvogëluar konkurrencën e tepërt për një qëllim të vetëm… Të kesh burra të ndryshëm të tërhequr nga madhësi të ndryshme të gjoksit‘ barazon fushën e lojës ’në mënyrë që të ketë më shumë fitues; më shumë meshkuj takojnë gra me madhësinë e gjoksit që ata dëshirojnë”.

Burrat që preferojnë gjoksin e madh mund të mos jenë të këndshëm.

Një tjetër studim zbuloi se burrat që preferojnë gratë me gjoks të madh mund të mos jenë burrat që ju po kërkoni.

Studimi zbuloi se “preferencat e burrave për gjinjtë më të mëdhenj të femrave ishin të lidhura në mënyrë të konsiderueshme me një prirje më të madhe për të qenë seksit, për të objektivizuar gratë dhe për të qenë armiqësorë ndaj grave”.

Burrat mund të preferojnë cilësi të tjera.

Studiuesit arritën në përfundimin se burrat i konsiderojnë cilësitë e tjera si më të rëndësishme për tërheqjen e femrave sesa madhësia e gjirit. /Insajderi.com

Burimi: Hack Spirit