Sjelljet toksike të mashkullit ‘alfa’

Sjelljet toksike të mashkullit ‘alfa’

Meshkujt “alfa” janë ata që janë në krye të hierarkisë së statusit shoqëror. Ata kanë qasje më të madhe në fuqi, para dhe partnerë, të cilat i fitojnë përmes aftësisë fizike, frikësimit dhe sundimit. Zakonisht përshkruhet si “burrat e vërtetë”.

Por ndodh që edhe këta meshkuj ‘alfa’ të ushtrojnë disa sjellje që janë shumë toksike, njofton Insajderi.

Injorojnë rrezikun

Mos e vendosni veten në rrezik të panevojshëm thjesht për të vërtetuar diçka. Kjo mund të shkojë për çdo skenar – nga gjuajtja prej një shkëmbi deri në konsiderimin e një investimi të madh financiar.

Nuk tolerojnë ASNJËHERË mosrespektin

Arritja juaj më e madhe është njohja e autoritetit tuaj. Refreni i Caligula “le të të urrejnë, për aq kohë sa ata të binden” rezonon mirë me ty.

Çfarë do të thotë kjo? Stagnim. Burrat dhe gratë që punojnë për ju kurrë nuk do të ndiejnë se mund të marrin iniciativë nga frika. Si rezultat, ju mund të jeni madhështi mbytëse.

Sa i përket zakoneve të këqija, kjo është shumë e zakonshme midis liderëve. Një udhëheqës i mirë lejon mosrespektin në një farë mase.

Përdorë gratë për të vlerësuar veten

Gratë nuk janë valutë. Ato janë njerëz.

Ecni me kohën, zotërinj. Suksesi juaj nuk ka asnjë lidhje me sa numra telefoni merrni në bar, apo sa zonja joshni dhe e kaloni natën.

Krahasojnë veten me të tjerët

Në varësi të sa e bëni këtë, kjo mund të çojë në çështje serioze depresive.

Mos u mashtroni nga fotot në Instagram që shfaqin gruan e mrekullueshme, makinën me stil dhe shtëpinë e madhe.

Më shpesh sesa jo, mburrja e vazhdueshme është simptomë e disa pasigurive të mbjellura thellë. Gjithkush ecën në jetë me tempon e vet.

Frikësojnë njerëzit

Kjo nuk ka të bëjë vetëm me zakonet e këqija, por ka të bëjë me toksicitetin.

Ky është njeriu që kap krahët e tij, që gjuhet në fytyrë, që flet ashpër çdo herë, që ngacmon gjithmonë.

Të tregohesh i rreptë është një gjë, duke i trembur qëllimisht njerëzit është një tjetër gjë.

Nuk kërkojnë KURRË falje

Një ndjesë nuk është thjesht një normë shoqërore. Është një mënyrë për të treguar empati dhe respekt ndaj një personi. Ajo parandalon një problem që mund të dëmtojë një marrëdhënie.

Më e rëndësishmja, është gjesti i një njeriu të vërtetë. Një njeri që e kupton kur është gabim, i cili e kupton që ka lënduar dikë, i cili ka guximin të thotë se i vjen keq?

Zotërinj, kjo do guxim! /Insajderi.com

Burimi: Real Men Style