Studimi: 1 në 8 pacientë të shëruar nga COVID-19 vdesin brenda pesë muajsh

Studimi: 1 në 8 pacientë të shëruar nga COVID-19 vdesin brenda pesë muajsh
Burimi i fotografisë: Mario Tama/Getty Images

Pasojat afatgjata të infeksionit me Coronavirus vazhdojnë të dalin në dritë ndërsa virusi vazhdon të tërbohet në të gjithë botën, tani për gati një vit.

Një studim i ri i kryer në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se gati një e treta e pacientëve që u shëruan nga COVID-19 u shtruan përsëri në spital brenda pesë muajsh, dhe një në tetë pacientë të rikuperuar vdiqën nga ndërlikimet e virusit brenda disa muajsh.

Rezultatet e studimit u botuan fillimisht në “The Telegraph”, një gazetë jashtë Britanisë së Madhe. Ai zbuloi se nga 47,780 njerëz që u lëshuan nga spitali, 29,4 për qind e tyre u ri-pranuan brenda 140 ditësh. Prej tyre, 12.3 për qind më vonë vdiqën, njofton Insajderi.

COVID-19 ka efekte shkatërruese dhe afatgjata në shumë prej organeve të trupit. Problemet e zemrës, problemet kronike të mëlçisë dhe dështimi i veshkave janë më të zakonshmet.

Fatkeqësisht, sipas një raporti nga The Guardian, këto ndërlikime prekin në mënyrë disproporcionale “individët e pakicave etnike” dhe ata më të rinj se 70 vjet. /Insajderi.com