Substanca më e fortë në trupin e njeriut

Substanca më e fortë në trupin e njeriut

Trupi juaj i mahnitshëm, i gjithanshëm, i komplikuar është më i fortë se sa duket. Midis muskujve, lëkurës, kërcit dhe kockave tuaja, organet tuaja jetësore janë të rrethuara nga një fushë e forcës strukturore që dyfishohet si një mrekulli inxhinierike.

Pra, cila është substanca më e fortë në trupin tuaj? Përgjigja mund t’ju befasojë. Në fakt, substanca më e qëndrueshme dhe e fortë në trupin tuaj është në të vërtetë një ind, njofton Insajderi.

Ajo që mbështjell dhëmbët tuaj dhe ju ndihmon me përtypjen dhe kafshimin e ushqimit është smalti i dhëmbëve – njëherësh edhe substanca më e fortë e trupit tuaj.

Smalt është një nga katër llojet e indeve që përbëjnë dhëmbët tuaj. Tre llojet e tjera janë:

  • dentina
  • cementumi
  • pulpi

Smalt është 96 për qind minerale të mbushura dendur, e cila është më shumë minerale se çdo ind tjetër që trupi juaj krijon. Kjo e bën smaltin mbrojtësin e përsosur për dhëmbët tuaj, pavarësisht nëse jeni duke shijuar një pije alkoolike ose duke pirë një çaj të nxehtë. /Insajderi.com

Burimi: Health Line