Të luftosh armikun me sheqer

Të luftosh armikun me sheqer

Ndonjë herë të kesh me vete karamele, është po aq me vlerë sa të kesh municione, edhe pse je në mes të luftës.

Në vitin 1950 gjatë luftës në Kore, një grup marinsash amerikanë mbetën pa municione dhe pa ndihma në mes të ngricës, për fat të mirë ata kishin kuti të tëra më “Tootsie Rolls”, karamele të ngjashme me karamelet “Zana”.

Në fakt “Tootsie Rolls” ishte fjala e koduar që do të përdorej për të kërkuar municione. Pa municione, në temperatura nën zero, marinsat lëshuan një sinjal me kodin “Tootsie Rolls”. Kur aeroplani i kërkuar me ndihmat që u duheshin, erdhi, marinsat u çuditën kur panë që brenda kutive në vend të municioneve kishte vërtetë “Tootsie Rolls”, për më tepër të ngrira.