Tomë Gashi: Albin Kurti ka të drejtë të kandidojë për deputet

Tomë Gashi: Albin Kurti ka të drejtë të kandidojë për deputet

Avokati, Tomë Gashi, ka deklaruar se Albin Kurti ka të drejtë të kandidojë për deputet në zgjedhjet parlamentare, pasi nuk ka qenë i dënuar me burgim.

Gjykata Kushtetuese të mërkurën ka publikuar vendimin e plotë rreth votës së Etem Arifajt për Qeverinë Hoti më 3 qershor.

Gashi i është referuar pikës 297 të aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese ku thuhet se “Gjykata thekson se fakti që neni 70.3 (6) i Kushtetutës, neni 8.1.6 i Ligjit për të Drejtat dhe Përgjegjësitë e Deputetit dhe neni 112.1 (a) i Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme i referohen dënimit të deputetit (pra dënimit pasi ai ta ketë fituar mandatin), është reflektim i prezumimit se neni 29.1 (q) i Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme, i cili mbështetet në nenin 71.1 të Kushtetutës, nuk lejon që një person i dënuar me burgim gjatë tri viteve të fundit para zgjedhjeve të kandidojë për deputet dhe të fitoj mandatin e deputetit”.

Avokati, deklaroi se Albin Kurti është dënuar me kusht në vitin 2018 dhe sipas tij ai nuk e ka asnjë pengesë të kandidojë në zgjedhje.

Postimi i plotë:

 

Albin Kurti ka të drejte te kandidoj per deputet te Kuvendit te Kosoves.

Kushdo që ka pas paqartësi lidhur me të…

Posted by Tomë V. Gashi on Wednesday, 6 January 2021