Tre të arrestuar lidhur me vjedhjen e diamantit gjerman

Tre të arrestuar lidhur me vjedhjen e diamantit gjerman

Tre persona janë arrestuar për shkak të një grafiku dramatik në Gjermani vitin e kaluar që synonte një nga koleksionet më të mëdha të thesareve në Evropë.

Të dyshuarit akuzohen për vjedhje të më shumë se një duzinë sendesh të mbështjella me diamant nga Ura e Gjelbër e Dresdenit në lindje të vendit, tha policia.

Sundimtari i Saksonisë, Augustus i Fortë, krijoi koleksionin në 1723 në atë që është një nga muzetë më të vjetër në botë.

Policia gjithashtu ka bastisur shtëpitë në Berlin si pjesë e hetimit.

“Masat sot janë përqendruar në kërkimin e thesareve të vjedhura të artit dhe provave të mundshme, të tilla si media, magazinimi, veshje dhe mjete,” tha një deklaratë.

Rreth 1,600 oficerë u përfshinë në bastisje nëpër disa shtete gjermane. Të tre të mbajtur besohet të jenë anëtarë të një rrjeti famëkeq të familjes kriminale me qendër në Berlin.

Në një deklaratë, prokurorët thanë që të tre u akuzuan për “grabitje serioze bande dhe dy akuza për zjarrvënie”. Ata do të paraqiten para një gjykatësi të./Insajderi.com

BBC News