Zakone të përditshme që po ju shkaktojnë rrudha

Zakone të përditshme që po ju shkaktojnë rrudha

Disa veprime të përditshme në dukje të padëmshme mund të kenë efekte anësore afatgjata negative për lëkurën tonë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi. Për shembull, ngrënia e mishit të kuq shpesh mund të përshpejtojë procesin e plakjes dhe anashkalimi i kremit kundër diellit në pigmentim dhe plakje më të shpejtë të lëkurës.

Përtypja e çamçakëzit

Shumë përtypës të çamçakëzit kanë një model rrudhash rreth gojës së tyre, dhe mjekët besojnë se çamçakëzi është përgjegjës për këtë. Kur përtypim, mund të përdorim tepër muskujt, dhe kjo mund të çojë në linja të holla dhe rrudha rreth gojës.

Vrapimi

Kur ushtrohen, vrapuesit djegin dhjamin nën shtresat e lëkurës së tyre. Humbja e indit yndyror mund t’i bëjë rrudhat e tyre më të thella. Për më tepër, shumë vrapues kalojnë orë të gjata jashtë pa mbrojtje të duhur nga dielli, duke e ekspozuar lëkurën e tyre ndaj dëmtimeve nga dielli.

Nëse jeni një vrapues në natyrë, është më mirë të përdorni krem dielli të papërshkueshëm nga uji, sepse djersa ul më shpejt nivelin e mbrojtjes së kremit.

Mos vënia e syzeve të diellit

80% e shenjave të dukshme të plakjes, përfshirë rrudhat, shkaktohen nga ekspozimi në diell. Kur picërroni sytë, kjo i bën rrudhat anash syve edhe më të thella. Kjo mund të thellojë rrudhat edhe midis vetullave tuaja.

Fjetja në krahun tuaj

Disa pozicione të gjumit mund të shkaktojnë që lëkura juaj të formojë rrudha. Nëse flini në krah ose në bark, fytyra juaj po shtypet në jastëk, duke bërë që lëkura të paloset. Mënyra më e mirë për të shmangur “linjat e gjumit” është duke fjetur në shpinë. /Insajderi.com