8 vendet e ‘Game of Thrones’ që mund t’i vizitoni në jetën reale

8 vendet e ‘Game of Thrones’ që mund t’i vizitoni në jetën reale

Seriali ‘Game of Thrones’ ka marrë një vëmendje shumë të madhe nga publiku, ajo që e veçon janë vendet ku janë realizuar episodat e ndryshme që dukeshin si të pikturuar e në fakt janë qytete nëpër shtete të ndryshme të botës që mund të vizitohen.

Këto janë tetë lokacionet e xhirimeve të serialit ‘Game of Thrones’ që mund t’i vizitoni.

Irlanda Veriore

Shumica  e episodave janë xhiruar në ambiente  të Titanic Studios, jashtë qytetit.

Rruga e ngjashme me tunelin e pemëve të njohur si “ Dark Hedges”  gjithashtu u shfaq në serinë e parë. Pastaj ka Co Doën në Tollymore Forest Park, që përdorte për të përshkruar skena të Westeros që ndodhin në zonat pyjore. Parku ndodhet jo shumë larg Kalaja Ward. Është vendi ku Melisandre dhe Stannis Baratheon djegin statujat  në episodin e parë të sezonës së dytë. Gjithashtu u paraqit në serinë e tretë si plazhi i Dragonstone kur Davos dërgon  një paketim Gendry.

Skoci

Kalaja Doune afër  Stirling janë xhirimet kur, Mbreti Robert Baratheon mbërrijnë në kështjellë për një festë Winterfell.

 Malta

Vendet në të gjithë Maltën janë përdorur si sfond për Westeros në serinë e parë. Mdina, kryeqyteti i Maltës, siguroi vendosjen për  “Tokën e mbretit” ndërsa Porta Mdina, hyrja kryesore e qytetit të vjetër, u shfaq në episodin e dytë.

Kroacia

Një numër vendesh në Kroaci u zgjodhën, jo vetëm  për “ Tokën e Mbretit” , por për skenat e vendosura në Qarth dhe Gjirin e Slaverit. Parku Kombëtar Krka është përdorur për skena pyjore gjatë sezonit 5, ndërsa fshati bregdetar i Kastel Gomilica, u shfaq si port i Braavos dhe gjithashtu Kalaja e Klisit, janë pamjet kur Daenerys shihet në Meereen.

 

Maroko

Qyteti bregdetar i Essaouira u shfaq si vend në  serinë e tretë kur Daenerys liroi skllevërit.

Spanja

Një nga skenat më të paharrueshme nga e njëjta seri ishte filmuar vetëm një distancë të shkurtër larg në qytetin Andalusian të Osunës.  Girona: serija e gjashtë  e sheh Girona duke zëvendësuar Dubrovnikun si vend për’Tokën e Mbretit’, ndërsa katedralja dhe vende të tjera historike përdoren  si sfonde për qytetet imagjinare të Oldtoën dhe Braavos.