Librat më të mirë për t’u lexuar gjatë Krishtlindjeve

Librat më të mirë për t’u lexuar gjatë Krishtlindjeve

Me fillimin e festave të fundivitit, adhuruesit e librave fillojnë të krijojnë listën e leximeve për t’u futur në frymën festive të Krishlindjeve.

Revista Penguin, ka listuar librat që ju afrojnë më shumë me Krishtlindjet.

“A Christmas Carol nga Charles Dickens (1843)”

A Christmas Carol nga Charles Dickens (1843)”

Historia e Ebenezer Scrooge dhe vizitave të tij fantazma është po aq i njëjtë sa gjeli i detit, Santa dhe pudingat me rrush të thatë.

“Village Christmas nga Laurie Lee”

“Village Christmas nga Laurie Lee (2016)”

Ese që eksplorojnë traditat, peizazhet dhe përfshijnë kujtimin e Lee-t për funeralin e akullt të janarit të Churchill-it dhe të kënduarit e këngëve në dëborë.

“The Penguin Book of Christmas”

“The Penguin Book of Christmas Stories nga Various (2019)”

Nga pyjet magjepsëse në Suedi deri te mesha e mesnatës në Rio, ky koleksion ju çon nëpër botë, madje edhe në hapësirën e jashtme me tregime për fantazmat, Santa, dhe mysafirë të papritur nga shkrimtarët më të mëdhenj të tregimeve të të gjitha kohërave, duke përfshirë Shirley Jackson, Dylan. Thomas dhe Anton Çehov.

“Christmas at Cold Comfort Farm”

Christmas at Cold Comfort Farm nga Stella Gibbons (1940)”

Cold Comfort Farm, është një përmbledhje me 16 tregime të shkurtra, duke përfshirë përrallën e që lajmëron kthimin e familjes së frikshme Starkadder.

“The Twelve Birds of Christmas”

The Twelve Birds of Christmas nga Stephen Moss (2019)”

Nëse ju i mendoni Krishtlindjen si një sezonë që përfshinë shëtitje dhe ecje nëpër borë, atëherë ky libër është për ju. Dymbëdhjetë zogj festiv duke përdorur këngën klasike “The Twelve Days of Christmas” si një pikë kërcimi.

“Twelve Nights”

Twelve Nights nga Urs Faes (trans. Jamie Lee Searle, 2020)”

Në “Twelve Nights”, Manfredi ecën i vetëm nëpër pyllin e zi me dëborë në Evropë, duke shkuar drejt shtëpisë së tij të fëmijërisë dhe duke menduar arsyet që ai dhe vëllai i tij tani janë të larguar.

“Christmas Day”

Christmas Days nga Jeanette Winterson (2018)”

Ky libër kurioz nga autorja fituese e çmimeve Jeannette Winterson e çon lexuesin përmes 12 historive të frymëzuara nga sezoni festiv, duke përfshirë ritregimin e lindjes së Krishtit nga këndvështrimi i gomarit. /Insajderi.COM