Në Stokholm jehon kënga shqipe

Në Stokholm jehon kënga shqipe

Nën patronatin e Ambasadës së Republikës së Kosovës dhe Ambasadës së Republikës së Shqipërisë, sot në Stokholm u mbajt koncerti me këngë popullore shqiptare të aranzhuara për zë dhe piano nga pianistja e parë shqiptare:

Koncerti u mbajt në Kishën e Shën Klarës – Sankta Klara Kyrka ku në trupën artistike muzikore udhëhequr nga Maestro Zhani Ciko performuan: Mariana Leka – Soprano, Erinda Agolli – Soprano, Gerald Murrja – Tenor, Antonio Zefi – Bariton, Rudina Ciko – Pianiste, Ermira Lefort – Pianiste, Feride Gillesberg – Soprano

Programin e hapi Ambasadorja e Kosovës, Shkëndije Geci Sherifi e cila falënderoi pjesëmarrësit e shumtë nga kori diplomatik, organizatat ndërkombëtare, publikun seudez dhe bashkatdhetarët nga te gjitha trojet shqiptare.

Ajo foli edhe për personalitetin e Lola Gjokës duke thënë se ky koncert sjellë për publikun në Stokholm, këngët e bukura shqipe që flasin për bukuritë e trojeve tona, për dashurinë dhe mbi të gjitha për gruan shqiptare që është simbol i virtytit, i sakrificës, besës dhe përkushtimit. E tillë ishte edhe Lola Gjoka, “Artiste e Popullit” shtoi ajo, që nuk i la të shkojnë në harresë thesaret e çmueshme shqipe por i aranzhoi dhe i transkriptoi 51 këngë popullore, të cilat sot kemi mundësi me mburrje t’i prezantojmë para publikut europian duke promovuar kështu vlerat tona si njëri ndër popujt më të vjetër  të këtij kontinenti.

Koncerti u përmbyll me një fjalë përshëndetëse edhe nga  Ambasadori i Shqipërisë, Albert Jerasi.

Falënderim dhe mirënjohje e veçantë iu dedikua bashkatdhetarit dhe afaristit të njohur nga Kosova, Labinot Demaliaj që jeton dhe vepron në Stokholm për përkrahje në realizimin e këtij aktiviteti kulturor./Insajderi.com