A është e sigurt të hani kanellë gjatë shtatzënisë?

A është e sigurt të hani kanellë gjatë shtatzënisë?

Kanella është një erëz e ëmbël dhe e shijshme që mund të përmirësojë shijen e shumë pijeve dhe pjatave. Ju mund të spërkatni pak me biskota dhe tortë, ose të shtoni pak në kafenë tuaj.

Sidoqoftë, kanella nuk plotëson vetëm ushqimet që shijoni. Ai gjithashtu ka përfitime shëndetësore për shkak të vetive antioksiduese dhe anti-inflamatore, njofton Insajderi.

Meqenëse kanella është një erëz e fuqishme, mund të pyesni veten nëse është e sigurt gjatë shtatzënësisë. Këtu është lajmi i mirë: është e sigurt, për sa kohë që mbani në mendje disa gjëra.

Gjithsesi, ndërsa është e sigurt të konsumohet me masë, shumë kanellë mund të shkaktojë efekte anësore të pafavorshme, duke përfshirë probleme gastrointestinale, dëmtime të mëlçisë dhe plagë në gojë.

Lidhur me sa kanellë është e sigurt për të konsumuar në ditë, nuk ka ndonjë udhëzim zyrtar për ata që janë shtatzënë ose në gji-dhënie – dhe as nuk duket të ketë një rekomandim të vendosur të sigurt për njerëzit jo-shtatzënë.

Një studim në 60 njerëz me diabet vëzhgoi se ata që konsumuan 1 deri në 6 gramë kanellë çdo ditë për 40 ditë kishin nivele të sheqerit në gjak në nivele konsiderueshëm më të ulëta.

Sidoqoftë, asnjë studim afatgjatë nuk ka provuar një dozë të sigurt ditore dhe është më mirë të përdorni kanellën me masë si erëza.

Edhe pse kanella është e sigurt, konsumimi i moderuar është thelbësor.

Sipas Qendrës Kombëtare për Shëndetin Plotësues dhe Integrues, kanella mund të mos jetë e sigurt nëse jeni shtatzënë dhe hani më shumë sesa sasia që gjendet zakonisht në ushqime.

Prandaj, ka gjasa të jetë e mirë për ta ngrënë vakte, biskota dhe pasta të përgatitura me kanellë.

Sidoqoftë, si masë paraprake, shmangni marrjen e suplementeve të kanellës. Duke qenë se nuk ka një nivel përfundimtar të konsumimit së sigurt gjatë shtatzënisë, marrja e suplementeve mund të rezultojë në konsum të tepërt. /Insajderi.com

Burimi: Health Line