Ai popull që zgjedh të korruptuarit, nuk mund të konsiderohet viktimë, por bashkëfajtor

Ai popull që zgjedh të korruptuarit, nuk mund të konsiderohet viktimë, por bashkëfajtor

Xhorxh Oruell lindi më 25 qershor 1903 në fshatin Motihari afër kufirit me Nepalin, dhe vdiq me 21 janar 1950 në Londër. Ishte shkrimtar dhe gazetar i shquar anglez. Autor i dy veprave të famshme letrare “1984” dhe “Ferma e kafshëve”.

KultPlus, ua sjell thënien e tij:

“Ai popull që zgjedh vazhdimisht të korruptuarit, mashtruesit, hajdutët e tradhtarët nuk mund të konsiderohet viktimë, por bashkëfajtor”.