Arta Dobroshi me fjalim emocionues në Portugali: Ne projektuam paqe dhe këtë ia arritëm

Arta Dobroshi me fjalim emocionues në Portugali: Ne projektuam paqe dhe këtë ia arritëm

Arta Dobroshi është një ndër aktoret më të suksesshme shqiptare që ka lindur në Kosova dhe po bën karrierë të ndërkombëtare.

Gjatë prezantimit të aktores tonë theksohet se ajo ishte një fëmijë dhjetëvjeçar kur ka ndodhur lufta në Kosovë.

Gjatë fjalimit në “Healing Summit 2019” të mbajtur në Portugali, ajo shpjegon rëndësinë e besimit në ndjenjën dhe se si rrezatimi i paqes gjatë luftës në Kosovë mundësoi që paqja të arrihet.

Arta Dobroshi (Foto by Clemens Bilan/Getty Images/Guliver)

“Jam e lumtur që më keni ftuar në mesin e këtyre njerëzve të bukur dhe me mjaft pozitivitet si dhe paqësor, të cilën unë dhe vendi ku kam lindur nuk e kishim”, ka pohuar fillimisht aktorja.

“Në Kosovë, frika është emocion dominues. Ne projektuam paqe dhe gëzim, e di që tingujt janë të çuditshëm për të projektuar gëzimin kur jeni në gjendje që mund të vrisni çdo moment”.

“Gjyshi im ishte në burg sepse donte që njerëzit e tij të ishin në gjendje të flisnin në gjuhën shqipe. Kur erdhi në shtëpi, kurrë nuk tha asgjë urrejtës edhe për kriminelët. Ai kishte buzëqeshje çdo ditë. Gjyshërit, prindërit dhe unë, të gjitha gjeneratat e parashikuan paqen e sotme”, tha ajo.