Çfarë NUK duhet të bëni nëse një ari ju sulmon

Çfarë NUK duhet të bëni nëse një ari ju sulmon

Nëse jeni duke u përballur me një ari, ka disa gjëra që duhet të dini para se të ikni.

Këshillë e parë? Mos vraponi nga arinjtë ose mos i shtyni miqtë tuaj më të ngadaltë në përpjekje për të shpëtuar veten.

Gjëja më e mirë për të siguruar veten nga një konfrontim me ariun është të largoheni ngadalë dhe anash, në mënyrë që të mund të mbani një sy në ariun. Arinjtë nuk kërcënohen kur lëvizni anash, por si qentë, ata do të ndjekin kafshët që ikin, njofton Insajderi.

Mos u ngjitni në një pemë. Shumica e arinjve mund të ngjiten pemë. Qëndroni të qetë dhe mos harroni se shumica e arinjve nuk duan t’ju sulmojnë; ata zakonisht thjesht duan të lihen të qetë.

Një këshillë tjetër është të identifikoni veten duke bërë zhurmë, konkretisht zërin tuaj, kështu që ariu nuk ju ngatërron për një kafshë dhe e di që jeni njerëz. Ndërsa një arush kurioz mund të afrohet ose të qëndrojë në këmbët e saj të pasme për t’ju ekzaminuar dhe nuhatur, nuk është kërcënuese.

Ndërsa sulmet e ariut janë të rralla, sjelljet e tyre mund të jenë të paparashikueshme dhe një sulm mund të çojë në lëndime serioze ose vdekje.

Për të shmangur një takim me një ari, udhëto në grupe, mos lejoni që arinjtë të hyjnë në ushqimin tuaj dhe të largoheni nga zona nëse shihni një ari.

Nëse jeni të sulmuar nga një ari kafe ose i thinjur, lini çdo gjë që po mbani dhe bëni si të vdekur duke u shtrirë në stomakun tuaj me duart tuaja pas qafës dhe këmbëve të hapura. Nëse ariu vazhdon të ju sulmojë, luftoni përsëri duke goditur ariun në fytyrë.

Nëse jeni duke u sulmuar nga një ari i zi, mos luani të vdekur, por përkundrazi përpiquni të shpëtoni në një vend të sigurt ose nëse nuk mundeni, luftoni përsëri duke përdorur ndonjë objekt në dispozicion. /Insajderi.com

Burimi: CNN