Dokumentari për Kosovën shfaqet në disa qytete amerikane

Dokumentari për Kosovën shfaqet në disa qytete amerikane

Dokumentari “Me një filxhan sheqeri”, që është një rrëfim për Kosovën dhe rrugëtimin e shtetit më të ri të Evropës drejt pavarësisë, do të shfaqet në disa qytete të shtetit amerikan të Iowas nga 21 tetori, deri më 27 tetor.

Dokumentari është prodhim i regjisorit amerikan Luke Harwath.

Ky film u nisë para tre vitesh. Filmi tregon për përpjeket e shtetit të Kosovës për t’u bërë i pavarur dhe shpalljen e pavarësisë.

Iowa ka krijuar një lidhje të veçantë me Kosovën, pasi nga ky shtet amerikan ka pasur disa njësite ushtarake që kanë shërbyer në Kosovë. /Insajderi.com

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=5iaxg2MWKSI