Duhet të bëni kujdes nga këto substanca të dëmshme në produktet e grimit dhe higjenës

Duhet të bëni kujdes nga këto substanca të dëmshme në produktet e grimit dhe higjenës

Produktet kozmetike, shampot, locionet dhe produktet e tjera që aplikoni në lëkurën tuaj mund të jenë po aq të dobishme ose të dëmshme sa gjithçka që vendosni brenda trupit tuaj.

Është thelbësore për të ushqyer trupin tuaj nga brenda dhe nga brenda. Përbërësit që gjenden në larësit e fytyrës, locionet, kremrat kundër diellit mund të ndikojnë për këq, nga reaksionet alergjike, ndërprerjet hormonale deri tek kanceri, shkruan Hello Glow, transmeton Insajderi.

Më poshtë janë të listuara 12 përbërës të dëmshëm që gjenden në produktet e grimit, produktet e kujdesit të lëkurës dhe produktet e higjenës:

 1. Sodium lauryl sulfate (SLS)
 2. Butylated hydroxyanisole (BHA)
 3. Triclosan and triclocarban
 4. Aminophenol, diaminobenzene, phenylenediamine (Qymyr katran)
 5. Parabens
 6. Polyethylene/PEGs
 7. Retinyl palmitate and retinyl acetatë
 8. Petroleum distillates
 9. Fragrance
 10. Oxybenzone
 11. Dibutyl phthalate, toluene, and formaldehyde
 12. Hydroquinone /Insajderi.com